Kemény őrizetes csapatot erősít Kiss László

2024. augusztus 14. 16:57

Nem a harmadik kerület DK-s polgármestere az első gyurcsányista politikus, akit őrizetbe vettek.

2024. augusztus 14. 16:57

 

A Magyar Nemzet összegyűjtötte, az elmúlt években kiknek a kezén kattant a bilincs és milyen bűncselekményekkel gyanúsították meg őket, ugyanis nem Kiss László óbudai polgármester az első gyurcsányista politikus, akit őrizetbe vettek.

Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje ellen először 2001-ben emelt vádat az ügyészség adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétségével. 

Ennek következtében 2002-ben másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették.

De ki ne emlékezne a nokiás dobozokra? A Magyar Nemzet felelevenítette: 

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes nevéhez fűződött a 2009 nyarán kirobbant botránysorozat, amely a túlzott végkielégítési és a budapesti közlekedési vállalatnak aránytalanul hátrányos szerződéskötésekkel volt kapcsolatos, és ahol az elmondások szerint nokiás dobozokban adták át kenőpénzt.

Hagyó akkor az MSZP országgyűlési képviselője is volt, és a mandátumával járó mentelmi jogának megszűnésekor, vagyis az új Országgyűlés alakuló ülésének napján vették őrizetbe.

2016. január 26-án az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék hivatali visszaélésben és felbujtóként elkövetett hűtlen kezelésben bűnösnek találta, és két év börtönbüntetésre ítélte őt, négy év próbaidőre felfüggesztve, továbbá kiszabott rá több milliós pénzbüntetést is. Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla 2017 szeptemberében enyhítette az első fokon kiszabott büntetést: jogerősen másfél év, három évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta őt hivatali visszaélés és felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt.

A Magyar Nemzet Hunvald Györgyről, Budapest VII. kerületének egykori polgármesteréről is megemlékezik, akit 2009. februártól előzetes letartóztatásba helyezték hűtlen kezelés vádjával, 2010 novemberében emeltek ellene vádat.

A vádpontok közt százmilliós csalástól kezdve kerékbilincsek levetetéséig sokféle bűncselekmény szerepelt, az ügyészség szerint Hunvaldék bűnszervezetben dolgoztak.

A Fővárosi Törvényszék 2012. február 24-én, három év elteltével hozott elsőfokú ítéletet az ügyben. Hunvald Györgyöt a bíróság az ingatlanokkal kapcsolatos csalás, egy rendbeli folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás, illetve egy rendbeli vesztegetés vádja alól felmentette, viszont bűnösnek találta a lakáskiutalásokkal és a szerződésekkel kapcsolatos hivatali visszaélésben, hűtlen kezelésben és magánokirat-hamisításban. Mindezekért 1 év 6 hónap börtönre és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélték.

Gyenes Levente, Gyömrő ellenzéki polgármestere és vele együtt öt társa volt az érintettje annak a bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárásnak, amiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága nyomozott 

– idézte fel a következő ügyet a lap. Az ügyben összesen tizennyolc embert gyanúsítottak meg. Előtte hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál.

Gyenest őrizetbe is vették, majd öt társával együtt harminc napra nem jogerősen le is tartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság.

Őrizetbe vétel nincs, de az ügy továbbra is bűzlik

Nagy nyilvánosságot kapott még 2019-en a Gajda Péter kispesti polgármesterig elérő korrupciógyanús botrány is, bár ebben – egyelőre – őrizetbe vétel nem történt – folytatta a Magyar Nemzet, amely azt is felidézte: Gajda embere, Kránitz Krisztián, gúnynevén Mr. Negyven Százalék, a kispesti önkormányzat vagyonkezelője volt, akiről a 2019-ben kirobbant „fehér poros” botránya miatt lehetett először hallani. Kránitz szocialista képviselőként kezdte, később lett vagyonkezelő. Négy évvel ezelőtt nyilvánosságra került egy titkos felvétel, amelyen

egy akkori szocialista képviselőre, Lackner Csabára hasonlító személy a baloldalhoz köthető korrupciós ügyekről, és azok bonyolításának mikéntjéről beszélt, miközben egy fehér port tartalmazó kisebb zacskót lóbált a ventillátor előtt átszellemülten.

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt,

a Nyomozó Főügyészség nemrég közölte, összehangolt akciót hajt végre szerdán az úgynevezett óbudai korrupciós ügyben több helyszínen, köztük Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatánál. Az akcióban Kiss Lászlót, Óbuda DK-s polgármesterét is őrizetbe vették.

Ezt is ajánljuk a témában

Arról is írtunk, hogy 

a kormánypártok szerint nincs más megoldás: a testületnek fel kell oszlatnia magát, Kiss Lászlónak pedig le kell mondania.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. augusztus 14. 18:30
Kevés, amikor dr jogerőss pál lánya az OBH-ban fontos etnő és márc 15-én tiszázatlan, izé, tisztázatlag 100+ millióból "segített" a fiacskájának... ...és még etikai eljárás sem indult. Brüsszel védi őket.
genusnexxt
2024. augusztus 14. 17:34
Wowww, roppant aprolékos munka. No és a letartóztatásokból mennyi ügy is végződött letöltendővel Buksikáim? Merthát hzudozásban vádaskodásban, nagyotmondásban jó a fidkány, csak épp esze kevés, hogy bizonyítani is tudna valamit a'la budaigyuszi. #pedofidesz #csicskaorban
Vata Aripeit
2024. augusztus 14. 17:23
Szöveg , duma, parasztvakítás...böriben senki sincs, a pénzek jól el vannak lopva, s a végén még gurul pár misi a helyreigazítások oltáráról is.... itt nincs olyan qrva nagy tolvaj. - milliós/ milliárdos tétel - aki tényleg megütötte volna a bokáját/ kisujja körmét...egy kicsit hátrébb került a tornasorban, de azért ott maradt a " suliban"...
nyugalom
2024. augusztus 14. 17:04
Egy brancs maguk! Fletóek nem kezdemenyeznek egy uj börtönt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!