Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Itt a menü: a balos eszköztárból itthon sem hiányzik az erőszak

2024. augusztus 09. 08:02

Donáth Anna mellett többek között Fekete-Győr András, Varju László, Magyar Péter is több botrányos ügybe keveredett már.

2024. augusztus 09. 08:02
Nyitóképünkön Varju László a bíróság előtt, Ficsor Márton/Mandiner

Nyitóképünkön Varju László a bíróság előtt, Ficsor Márton/Mandiner

 

A napokban Donáth Annát, a Momentum volt elnökét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkájának akadályozása miatt csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával idézte be az ügyészség. A Magyar Nemzet ugyanakkor emlékeztet, hogy a baloldalon ez a történet nem számít különlegesnek, több politikus keveredett hasonló, erőszakos botrányba.

Donáth ügye egyébként még 2022-re nyúlik vissza, amikor az adóhatóság munkatársai nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt tartottak házkutatást az Iványi Gábor fémjelezte Oltalom Karitatív Egyesületnél, és 246 millió forintot követeltek rajtuk, legnagyobb részt járuléktartozás miatt. Az adóhatóság nyomozása során a párbeszédes Szabó Tímeával, az MSZP-s Gurmai Zitával és az egykori LMP-s Szél Bernadett-tel egyetemben Donáth is akadályozta a hatóságok munkáját. 

A politikust eddig védte a mentelmi joga, azonban a csúfos európai parlamenti választás után elvesztette a mandátumát.

A Momentum politikusa a közösségi oldalán kelt ki az ellen, hogy számonkérik a törvények miatt. Arról írt, hogy szerinte ez politikai bosszú és megfélemlítés, de saját maga ismerte el, hogy valóban a testükkel akadályozták a hatóság embereinek munkáját. A politikust kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják a vádak alapján.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungváry Zsolt

Vasárnap.hu

Idézőjel

Továbbra is megvannak azok a közéleti szereplők, akiknek talán jót tenne, ha egyszer végre azt látnák, hogy büntetőjogi következménye is van annak, amit csinálnak.

De más momentumos is bajba került már. 2018-ban Fekete-Győr András, a párt akkori elnöke pirotechnikai eszközt dobott a túlóratörvény elleni egyik tüntetésen a rendőrök közé. Az akcióban részt vett Szarvas Koppány Bendegúz, a párt egy másik politikusa is.

Idén a bíróság másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélte Fekete-Győr Andrást, de a büntetést a bíróság két év próbaidőre felfüggesztette, míg Szarvas Koppány Bendegúz esetében maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.

Szarvas Koppány Bendegúz azt mondta, nem ártott senkinek, és ilyen a szándékában sem állt. Fekete-Győr András szerint csak a véleménynyilvánítás szabadságával élt, amikor részt vett a tüntetésen. Az ítélet azonban nem jogerős, Fekete-Győr András fellebbezett a döntés ellen, így az ítélőtáblán folytatódik az ügy.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikában alig néhány hónapja feltűnt Magyar Péter is több botrányos ügybe keveredett már. 

A gyanú szerint néhány hete az Ötkert nevű szórakozóhelyen egy őt videózó férfi telefonját elvette, majd a Dunába dobta. A Tisza Párt elnöke erősen ittas volt, fiatalkorú lányokkal táncolt, erről több videófelvétel is készült. Szemtanúk szerint a politikus folyamatosan fenyegetőzött, hogy ha valakinek nem tetszik valami, akkor ő majd tönkreteszi, kapcsolatai révén bezáratja a szórakozóhelyet, mert ő ezt bármikor el tudja intézni.

Ezt is ajánljuk a témában

Radnai Márk, a Tisza Párt új alelnöke pedig verőemberekkel az oldalán fenyegette meg azt a férfit, aki felvételeket készített Magyar Péter belvárosi bulizásáról. A megfenyegetett férfi részletesen nyilatkozott a Tények stábjának az esetről. Azt mondta, azért készített Magyar Péterről felvételt, mert a politikus tinilányokkal került szexuálisan túlfűtött helyzetbe. Radnai korábban a színházi életben és a televíziós szakmában is dolgozott, akkor egy újságírót fenyegetett meg, aki nem értékelte az egyik előadását.

Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad”

– fogalmazott akkor Radnai.

A baloldal agresszív politizálásának a tetőpontja volt, amikor 2018 decemberé­ben ellenzéki politikusok törtek be az MTVA székházába. 

A két napig tartó ostromhoz több, azóta elhíresült pillanat kapcsolódik. Az egyik ilyen eset volt, amikor Kunhalmi Ágnes (MSZP) nekiugrott egy csukott ajtónak, majd műesést produkált. Bangóné Borbély Ildikóról (MSZP) pedig felvétel készült, amint képviselőtársait arra instruálja, hogyan feküdjenek úgy a földön, hogy arról „k…rva erős kép készülhessen”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Másodfokon is elítélték a DK-s Varju Lászlót

A képviselőt testi sértésben is bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla, a garázdaság és választás rendje elleni bűntett mellett. A tárgyalás első részén az ügyészeket és bírókat megfenyegető Gyurcsány Ferenc is részt vett, de az ítéletet már nem várta meg. A döntés részben jogerős.

A DK-s Varju László országgyűlési képviselő pedig nekirontott a biztonsági szolgálat sorfalának, ezért őt a bíróság nemrég bűnösnek mondta ki testi sértés miatt. Azonban a Gyurcsány-párt politikusának más bűncselekményekért is felelnie kellett, mivel az egyik vádpont szerint a DK képviselőjelöltjeként – a 2018-as országgyűlési választások előtt – győzelmi esélyeinek növelése érdekében visszalépésre akart bírni egy független képviselőt, akinek ezért anyagi ellenszolgáltatást ígért.

A képviselő törvénysértőnek nevezte az ítéletet. Mivel egy olyan vádpontban is bűnösnek találták, amelyben első fokon nem, az ítélet nem emelkedett jogerőre, a végső szót a harmadfokon eljáró Kúriának kell majd kimondania.

Összesen 304 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. augusztus 09. 10:37
Erkölcsi és szellemi terrorista söpredék az egész.
blondibarbi
2024. augusztus 09. 10:07 Szerkesztve
varnyú, a szánalmas, sutyerák paraszt. (nem gazda vagy földműves, mert az nagyon más !)
irmag2
2024. augusztus 09. 10:07
A közrend törvényes megőrzése előbbre való, mint néhány aljas, magyarellenes hazugsága.
koronaszepe
2024. augusztus 09. 09:52
Orosz mó[d]szer...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!