Amerikai lap: ha ezt meglépi Orbán, Los Angeles sorsára juthat Brüsszel

2024. augusztus 23. 15:28

A migránsok szállításáról értekezett a Washington Post.

2024. augusztus 23. 15:28
Migránsok

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bírálta az Európai Bíróság júniusi döntését, amely 200 millió eurós bírság megfizetésére kötelezte Magyarországot a blokk menekültügyi szabályainak megsértése miatt – emlékeztetett a Washington Post.

A lap felidézte, hogy Gulyás Gergely azon kijelentését, miszerint

ha az EU mindenáron arra akarja kényszeríteni Magyarországot, hogy beengedje a migránsokat, akkor országa minden migránsnak ingyenjegyet biztosít Brüsszelig.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor jobboldali miniszterelnök korábban megfogadta, hogy Magyarország nem változtat migrációs és menekültügyi politikáján, függetlenül az Európai Bíróság döntéseitől.

A lap szerint a magyar kormány azon fenyegetése, hogy Brüsszelbe szállítja a migránsokat, emlékeztet az Egyesült Államok republikánus kormányzóinak hasonló lépéseire, akik 2022 óta buszokkal vagy repülővel szállítják a papírok nélküli bevándorlókat a demokraták fellegváraiba, például New Yorkba, Los Angelesbe és Chicagóba, tiltakozásul a szövetségi menekültügyi eljárások ellen.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 314 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
roccobaba
2024. augusztus 24. 22:02
Had menjenek Brüsszelbe! ! Mindenki kapja meg amit megérdemel!
Oldalkosár
2024. augusztus 24. 17:34
Kunfattya!! A tegnap esti németországi merénylettel együtt is ismételten felteszem neked a kérdést: Oldalkosár 2024. augusztus 23. 21:46 kunfia1 2024. augusztus 23. 21:34 Hány fehér embernek kell még meghalnia Európában, hogy vinnyogás, terelés, orbánozás helyett észhez térj és velünk együtt ordítsd te is: EBBŐL ELÉG??!
kunfia1
2024. augusztus 24. 09:41
krisz09kunfia1 2024. augusztus 24. 00:48 Már csak egy kérdés van, miért jó Magyarországnak, ha kiáll Putyin mellett, és mindenben akadályozza a döntéseket, ezért a szarfaszú hazaárulót kiközösítik, és Magyarország egy fillért sem kap? Mi a magyarok haszna orbán elszigetelődéséből, mert Micimackó, Putyin, Kim Dzsong Un hasznát látjuk? Hol van az a siker, amit 26 ország nem lát, csak a kommunista besúgó érzékel? Konkrétumokat írj, ne olyan marhaságokat, hogy mindenki hülye, aki nem imádja a gazdád! Nos?
kunfia1
2024. augusztus 24. 09:35
krisz09kunfia1 2024. augusztus 24. 00:48 Már értem, hogy szövegértelmezési nehézségeid vannak. Orbán azt mondta - amit te "véletlenül" kihagytál az idézetedből - hogy ne egyedül Európa fogadja be a migránsok egy részét (egy részét, ez is fontos, nem az összeset!), mert attól Európa destabilizálódna, hanem az Egész Világ minden nagy szereplője fogadjon be közülük valamennyit. Azt is mondta, nem lehet célunk, hogy európai életet nyújtsunk nekik. Ha pont a lényeget nem szoktad megérteni a szövegekből, akkor nem csoda, hogy téves elméleteid vannak. Persze lehet, hogy érted, mégis szándékosan írogatsz csúsztatásokat, " Segítek, 1000 karakter fér ide. Egyébként az idézetemben bennevolt, hogy nem csak Európa fogadja be a migránsokat, sőt, az ENSZ tervezetben sem az volt, hogy csak Európa. Miért hazudsz ilyen mocskos módon, a gazdádat védendő? Mint bemutattam, 26 tagállamvolt az, amely mindent másként csinált, egyedül a hazaáruló gazdád büntették meg. Jó, de Orbán a legszebb, mind közül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!