„Ha Brüsszel migránsokat akar, megkapják őket” – egyirányú jegyet biztosít a belga fővárosba a magyar kormány

2024. augusztus 22. 12:50

Gulyás hangsúlyozta: Brüsszel továbbra is rá akarja kényszeríteni Magyarországot az illegális bevándorlók beengedésére.

2024. augusztus 22. 12:50

Fotó: PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Mandiner beszámolt róla, hogy csütörtökön Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Vitályos Eszter, ahol a miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: Brüsszel továbbra is rá akarja kényszeríteni Magyarországot az illegális bevándorlók beengedésére. 

Brüsszel mindenáron azt akarja kikényszeríteni, hogy „beengedjük a migránsokat”

– jegyezte meg Gulyás Gergely, kifogásolva: úgy rónak ki Magyarországra szankciót a tranzitzónák gyakorlata miatt, hogy közben ezt „a jó magyar gyakorlatot” részben az új menekültügyi egyezmény is átvette.

A schengeni határok védelme szintén olyan közös ügy, ami nem csupán Magyarország biztonságát szolgálja, hanem Európa egésze számára fontos. Ehhez képest Magyarország nem jut hozzá azokhoz az európai uniós forrásokhoz, amelyeket Brüsszel más országok számára a határvédelem céljából biztosít – fejtette ki a miniszter.

Elmondta: a bel- és az igazságügyi tárca vezetője megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ha Brüsszel továbbra is olyan szabályozást akar kikényszeríteni, amely nem teszi lehetővé a migránsok feltartóztatását, akkor minden migránsnak ajánlják fel a magyar határon, hogy "az európai eljárásrend betartását követően önkéntesen és ingyenesen Brüsszelbe szállítjuk őket".

„Ha Brüsszel migránsokat akar, akkor megkaphatja”

– fogalmazott a miniszter, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy egy perben mind a bizottságot részbeni teherviselésre tudják majd kötelezni, mind pedig mielőbbi ésszerű megállapodást tudnak kötni az Európai Bíróság ítéletét követően előállt, „elfogadhatatlan, tűrhetetlen és méltánytalan” helyzet orvoslása érdekében.

Hozzátette:

ha ez nem sikerül, akkor „Magyarország nem kíván a végtelenségig napi bírságot fizetni”, hanem lehetővé teszik, hogy akik szeretnének, azok egyirányú jegyet kaphassanak Brüsszelbe, ahol aztán az „Európai Bizottsággal nyugodtan tárgyalhatnak a saját ellátásukról”.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar kormány kilenc hónapja várja az Európai Bizottság válaszát Erasmus-ügyben – mondta kérdésünkre Gulyás Gergely, aki nem tud arról, hogy a magyar egyetemek által az Európai Bíróságon indított perben történt volna bármilyen előrelépés a tavasz óta. 

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 28. 11:49
Ez a vakegér tényleg azt hiszi, hogy Nyugat-Európában sírva fakadnak majd, ha naponta 100 emberrel többnek kell elbírálni a menekültkérelmét, ha már a magyar kormány nem akarja? Ezt a vonatoztatós játékot eljátszották már párszor, de mindig csak a pártmédia híradójának nézőinek a kábítása kedvéért. Rajtuk kívül nem hatott meg senkit. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Medici
2024. augusztus 28. 10:53
Kapja meg és egyúttal kapja be! Elég a szófosásból kis Gulyás, cselekedjetek!
Balogh21
2024. augusztus 25. 12:46
Elöször is: Nem kell varni, azonnal küldeni kell az elsö "Tesztküldemenyt" , ugy 150 - 200 az orszagban összefogdosott "menekültet" akik a keritesen valahogy atszöktek az embercsempeszek segitsegevel. De nem a magyar adofizetök penezen!!!! Akinek van X ezer dollarja az embercsempeszek szamara annak van a repülöjegyre is!!! Sajat költsegre utazzonak a delikvensek a magyar kormany közremüködesevel!!!! Tehat összefogdosni - felkinalni az utazast Brüsszelbe - beszedni az allamkasszaba a repülöjegy arat - a varakozasi idöt sajat költsegre megszervezni - Jo utat Brüsszeli landolast Bei Bei !!
05lilla
2024. augusztus 23. 16:33
Ha az EP beteges elképzelése az, hogy Magyarországot, ezt a tenyérnyi országot, minden körülmények között el kell taposnia, akkor fizetnie szükséges napi legalább 400 milliót országunk számára. Ezzel részben fedezni lehet a vesztességeket, az eddigi és a jövőbeni ’tatárjárások’ miatt. Az EP nem hagy fel a megszállás típusú rendelkezéseivel Magyarország ellen, rendszeresen tesz jogellenes lépéseket ellene. Az évek óta tartó következetes célja az, hogy a magyar társadalmat fenekestől felforgassa. Ezt a jogosítványt a világon senki és sehol nem engedheti meg magának. Az EP nem ért egyet Magyarország jogszerű eljárásaival, szuverenitásának megvédésével, a magyar emberek jogaival, akaratával, ez jogilag bőven túlmegy az EP hatáskörén. A követelőzés pedig nagyon rossz irányba viszi ezt az oligarcha típusú szűk kört, az EP-t. Íróasztal mögé búvó maffia szolgálat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!