A Karácsony Gergely fővárosi listáján szereplő és általa is ajánlott polgármester letartóztatása óta a főpolgármester eltűnt

2024. augusztus 21. 14:09

Ideje lenne, hogy Karácsony Gergely megszólaljon.

2024. augusztus 21. 14:09
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

„Az óbudai polgármestert korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt letartóztatta a bíróság. A Karácsony Gergely fővárosi listáján szereplő és általa is ajánlott polgármester letartóztatása óta a főpolgármester eltűnt, egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról. A sajtóhírek szerint Karácsony pártja is érintett lehet, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea óbudai országgyűlési képviselő kampányfőnökét is őrizetbe vették a rendőrök.

Ezt is ajánljuk a témában

A Partizán főpolgármester-jelölti vitáján nem véletlenül szembesítettem Karácsony Gergelyt: a listája tele van büntetőügyekben érintett személyekkel.

Immár ott tartunk, hogy az általa vezetett fővárosi listáról ketten vannak előzetes letartóztatásban (az óbudai polgármester és alpolgármester), valamint gyanúsított a választók által leváltott zuglói polgármester is.

A HVG ma már azzal a címmel közöl vezércikket, hogy »Karácsony Gergelyre is ráéghet a vesztegetéssel vádolt  óbudai polgármester ügye«. A 24.hu pedig arról ír, hogy »Kiss László személyesen biztosított székhelyhasználatot a házában egy cégnek, amelyben feleségén kívül egy olyan személy töltötte be az ügyvezető-tulajdonosi posztot, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott az óbudai önkormányzattól.«

Ideje lenne, hogy Karácsony Gergely megszólaljon és világossá tegye: kitart-e az óbudai polgármester támogatása mellett, még mindig őt tartja-e a »legjobb választásnak«?

Ha pedig nem, akkor egyetért-e azzal, hogy Kiss Lászlónak le kell mondania, hogy Óbudán új választásra kerülhessen sor, és így az ott élők olyan polgármestert választhassanak, aki alpolgármesterével együtt nem előzetes letartóztatásból vezet egy 128 ezres kerületet?”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss-geza
2024. augusztus 23. 16:54
Olyan szíp ez a fotó ahoy a két alkalmatlan egymást lapogatja.... Nincs valami olyan megoldás hogy mindkettőtől megszabaduljunk? Arra szavaznék!
tibeti
2024. augusztus 23. 05:26
meddig veri a sors Budapestet ilyen pszeudohumanoidokkal???
atti64
2024. augusztus 22. 10:58
BALOLDALI PATKÁNYOK IRÁNY A SITT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vladiszláb
2024. augusztus 22. 05:02
Ezekre szeretnek szavazni a pestiek. Similis simile...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!