Szánthó Miklós: Karácsonyra álmatlan éjszakák várnak

2024. július 06. 06:23

Akár újabb újraszámlálás is lehet Budapesten.

2024. július 06. 06:23

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk mégsem dőlt el a főpolgármester-választás, mivel helyt adott Vitézy panaszának az Alkotmánybíróság. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia. Akár a szavazatok újraszámlálásával is végződhet az ügy.

Ezt is ajánljuk a témában

A történtekkel kapcsolatban megkerestük Szánthó Miklóst az Alapjogokért Központ főigazgatóját, aki a következőket mondta portálunknak:

„Az Alkotmánybíróság határozatát követően a Kúriának mindenképpen új döntést kell hoznia, két út áll előttük. Vagy egy új, szerintük az alkotmánnyal is összhangban lévő indokolással újfent elutasítják Vitézyék kérelmét – ezt ilyen esetben újra meg lehetne támadni a taláros testület előtt. A másik lehetőség a Kúria számára, hogy megfogadják az AB jelzésértekű, de nem kötelező »tanácsát«, és elrendelik nem csak az érvénytelen, de az összes budapesti szavazat újraszámlálását.

A döntés meghozatalára a Kúriának 8 napja van – tehát Karácsonyra álmatlan éjszakák várnak

 – fogalmazott a főigazgató.

A különböző jogi procedúrák miatt tehát úgy tűnik tovább húzódik, hogy kiderüljön ki vezetheti majd a Fővárost a következő öt évben, amely egyébként nem lesz könnyű feladata, hiszen a közgyűlésben nagyon kiélezett helyzet alakult ki, ezzel korábban a Mandiner is foglalkozott. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. július 06. 16:31
Csalással nyert választást.
states-2
2024. július 06. 16:30
Karácsonynak álmatlan évei jönnek.
Akitlosz
2024. július 06. 16:08
Ennyire nem bírja kivárni Szánthó, hogy milyen ajándékot kap? Van egy ember, akinek csak bajusza van. Karácsonykor így kiált: - Már megint bajuszkötő!
Lajoss
2024. július 06. 10:56
Működik a pártállam...Miklós boldog..😱
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!