Súlyos következménye lesz annak, hogy a magyarok Fantájában fele annyi a narancs

2024. július 16. 21:34

Lázár János szerint minden feladatára alkalmatlan, aki elfogadja a Coca-Cola magyarázatát a Fanta alacsonyabb narancstartalmáról, és azt ígéri, szigorítani fogják az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt.

2024. július 16. 21:34
null

Nyitókép: Fanta Magyarország Facebook-oldala

Az az állami hivatal, amelyik elfogadja azt a magyarázatot, hogy a gyártó szerint ezek a magyar igények, minden feladatára alkalmatlan – így reagált Facebook-oldalán Lázár János arra a hírre, hogy a Coca-Cola elismerte, a Magyarországon forgalmazott Fantában fele annyi narancs van, mint a külföldön kaphatóban. Az ügyben a NÉBIH azzal érvelt, hogy a gyártó által meghatározott összetételt az adott ország fogyasztói elvárása befolyásolja, ezt nevezhetjük nemzeti ízpreferenciának.

Szerintem nem kell cukros üdítőt inni, de ha valaki erre akarja költeni a pénzét, hát tegye. Az viszont nem járja, hogy a magyarok Fanta helyett csak hantát kapjanak a Coca-Cola vállalatcsoporttól

– szögezte le az építési és közlekedési miniszter.

Hozzátette, az élelmiszerek minőségét szabályozó törvényt szigorítani kell, biztosítva, hogy a fogyasztók képesek legyenek nyomon követni az élelmiszerek útját. Emellett úgy véli, egységesen kell fellépni a beszállítókat kihasználó, a vásárlókat meg lehúzó kereskedelmi szereplőkkel szemben.

A SPAR, a Lidl és az Aldi leuraltak és letaroltak mindent! A tömegtermékek esetében nem érdekli más őket: minél többet eladni. 

Ez kiszolgáltatottá teszi a magyar embereket. Az élelmiszeripari szemét dömpingje – ami nem kereskedelmi, hanem közegészségügyi kérdés – csak erős kontroll mellett tartható kordában. Nem fognak koccintani a multik! Ez viszont nem hanta!” – zárta sorait Lázár János.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­­k­­e­­­l­­d­­ ­­a­­ ­­s­z­e­x­i­­­ ­­p­­­u­n­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 17. 16:29
A zsidó gyarmaton minden a lehető legnagyobb rendben van. Szarabbat kapsz a zsidóktól sokszoros áron, mint a birodalmi központok közelében. A gyarmatokon pedig a nébihhez és fogyaztóvédelmhez hasonló feladatokra fizetett sunyi zsidók bármikor leírják, hogy neked csak ez jár, örülj, hogy lik van a valagadon goj állatként és nem irtanak ki, mint a palesztinokat a kies sivatagjukban, otthon. Megérdemeljük, mert hagyjuk. Én például addig tölteném a nébihes zsidó gecikbe ezt a zsidó mérget is, míg ki nem pukkadnak tőle. Szart se érnek, ha nem a vidéki magyar őstermelőt, vagy magyar bennszülött rabszolgát kell aljas módon baszogatni.
makata
2024. július 17. 11:59
Nem is tudtam, hogy van benne narancs.
akkor ki
2024. július 17. 08:47
Leszarom a fantát a kólát a piát. Csak vizet iszok, mert arra van szüksége a szervezetnek nem a tartósítószeres műkajákra és italokra. Bolonduljon meg Jákob, hogy nem adok neki pénzt :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!