Robert Fico: Megengedhetetlen, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tettek

2024. július 12. 05:53

A szlovák miniszterelnök ezúttal is védelmébe vette a magyar kormányfőt.

2024. július 12. 05:53
Smer Wins Slovak Parliamentary Election

Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

Robert Fico szlovák miniszterelnök egy hosszú Facebook-videóban beszélt többek közt arról is, hogy mit gondol az Orbán Viktort ért támadásokról az utóbbi hetekben lezajlott látogatásai miatt.

Fico: Megengedhetetlen, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tettek

Nem hittem a szememnek, amit Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tettek, amiért szuverén politikusként úgy döntött, hogy ellátogat Ukrajnába, Oroszországba és Kínába, hogy békekezdeményezéseket népszerűsítsen. Ez egyszerűen nem megengedett”vette védelmébe ismét a magyar miniszterelnököt.

„Ha azért ment volna, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy a szlávoknak még intenzívebben kellene egymást gyilkolniuk, talán valaki jelölte volna őt Nobel-békedíjra” 

– jegyezte meg Fico.

Ezt is ajánljuk a témában

„Már nem is tudom, hányszor ismételtem el nyilvánosan, hogy a Smer és képviselői a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsában nem járulnak hozzá Ukrajna NATO-tagságához. Megértem Ukrajna vágyait, szuverén ország, de Ukrajna NATO-tagsága nem más, mint a harmadik világháború garanciája” – szögezte le a videóban. „Bár, őszintén szólva, Ukrajna NATO-tagsága nélkül sem vagyunk messze tőle, ha megnézzük, hogy egyes fejlett demokráciák hogyan szítják a tüzet” – tette hozzá.

A szlovák kormányfő nyilatkozatát itt nézheti vissza:

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xantua
2024. július 12. 20:44
Mondja az ős-komcsi Fico, aki inkább összebútorozik az EU-ban a S&D szocdem frakcióban Gyurcsányi DK-val. Ott hokiznak együtt a Néppárttal, és liberálisokkal és szopatják a többi jobboldali geciládát.
Isten jobb keze
2024. július 12. 09:50
Persze hogy védelmébe veszi miután reméljük minél hamarabb felépül és utána ficó szépen elevickél orbán farvizén.. kitapossa neki az utat…
BandiMandi
2024. július 12. 09:09
Nagy utat járt be. Ha a Benes d.., a kettős állampolgárság, ...kérdéseit rendezi, közelebb kerülhetünk egymáshoz. Hajrá!
konfucius
2024. július 12. 08:52
Na erről van szó, kedves Fico. Miután eltörlöd a Benes dekrétumot, a kettős állampolgárság tilalmát, és területi, kulturális autonómiát és mindenféle támogatást biztosítasz a lopott országodban megmaradt őshonos magyarok százezreinek, keblünkre ölelünk (mértékkel, mert a tót évszázadok óta mindog kiver a házadból, amint az udvarba beengeded). De az irány határozottan jó. Egyébként jó egészséget, gyógyulást !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!