Prémiumot kapnak a MÁV-dolgozók, nem is akármennyit

2024. július 29. 10:20

Az összeget a SZÉP-kártyára utalva kapják meg az alkalmazottak.

2024. július 29. 10:20
INTERRAIL PASS: RAIL TRAVEL BETWEEN ANGERS AND ISTANBUL

Nyitókép: Jean-Michel Delage / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Lázár János építési- és közlekedési miniszter első körben múlt pénteken írt arról közösségi oldalán, hogy az extrém hőség és az elavult infrastruktúra jelentős nehézségeket okozott a MÁV számára, de a vasúttársaság kiváló munkatársai nélkül a helyzet még rosszabb lett volna. Az utasok türelmét megköszönve, a miniszter külön köszönetet mondott a vasutas és buszos kollégáknak, akik a megnövekedett utasforgalom és műszaki problémák ellenére is helytállnak, ezért augusztusban a frontvonalban dolgozó kollégák egyszeri fizetésemelésben részesülnek, hogy ezzel is kifejezzék a kitartásuk iránti megbecsülést.

Ezt is ajánljuk a témában

A tárcavezető hétfőn újabb poszttal jelentkezett be, melyben arról írt, az elmúlt hetek bizonyították, hogy tud olyan meleg lenni, amit nem bírnak a sínek, a mozdonyok és a járművek, ám nincs az a kánikula, amit a MÁV-os kollégák ne bírnának ki. 

Hálásak vagyunk a kitartásukért. Mozdony- és buszvezetők, jegyvizsgálók, pályamunkások, forgalmisták, karbantartók és szerelők...  a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot”

– tette hozzá Lázár János, majd bejelentette:

ennek a több mint 33 ezer(!) kollégának a kiváló munkájukért járó fizetésüket kiegészítve, augusztus 15-ig, nettó 200 ezer forint, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeggel szeretnének köszönetet mondani.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. július 29. 12:17
Elvira mégsem adhatta át. Vagy már mást ad át az illetékes?
Illieral
2024. július 29. 11:34
Ez teljesen rendben van. De mi a fasz van a MÁV-val különben, persze 14 éve is egy rakás szar volt az egész, de mostanában, mintha még annál is rosszabb lenne.
sagirdilsiz-2
2024. július 29. 10:43
"ezért augusztusban a frontvonalban dolgozó kollégák egyszeri fizetésemelésben részesülnek"-------- a fizetésemelés, az mindig egyszeri. A dolgozók egyszeri fizetéskiegészítésben részesültek.
rugbista
2024. július 29. 10:40
Nem sajnálom tőlük, sőt! Tanárként itthon elbújhattam a Nap elől. Annak is örülök, hogy legalább nem érzek a költségvetési hiány növekedése miatt lelkiismeretfurdalást, mert mi, tanárok is kaptunk 20 000 (húszezer) forintot karácsony előtt. 15 év után először.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!