Lázár elnézést kért a MÁV utasaitól a késések miatt, a frontvonalban dolgozók pedig prémiumot kapnak

2024. július 26. 19:55

Augusztusban egyszeri fizetés kiegészítéssel köszönik meg a frontvonalban szolgálatot teljesítőknek a kitartásukat.

2024. július 26. 19:55

Nyitókép: Képernyőfotó

Lázár János építési és közlekedési miniszter Facebook-posztjában kifejtette, hogy a nyár nem pihenéssel, hanem munkával telik számára. A miniszter rámutatott, hogy családja és munkatársai gyakran nehezményezik, ha nem képes néhány napnál tovább pihenni, különösen akkor, ha a feladatok halmozódnak. A MÁV csoport esetében a feladatok különösen nagyok, hiszen az infrastruktúra és a járműállomány is jelentős kihívásokkal küzd.

Lázár János a skóciai hosszú hétvége után is munkában marad, hiszen a tarifareform értékelése és a szükséges módosítások felülvizsgálata fontos feladat. A miniszter elismerte, hogy 

az extrém hőség és az elavult infrastruktúra jelentős nehézségeket okozott a MÁV számára, de kiemelte, hogy a vasúttársaság kiváló munkatársai nélkül a helyzet még rosszabb lett volna. 

Az utasok türelmét megköszönve, a miniszter külön köszönetet mondott a vasutas és buszos kollégáknak, akik a megnövekedett utasforgalom és műszaki problémák ellenére is helytállnak.

Augusztusban a frontvonalban dolgozó kollégák egyszeri fizetésemelésben részesülnek, hogy ezzel is kifejezzék a kitartásuk iránti megbecsülést. Lázár János hangsúlyozta, hogy ez a lépés nem jelent végleges megoldást, hanem a valódi és tartós megoldás a 10 éves vasútfejlesztési stratégia végrehajtása lesz. A miniszter bejelentette, hogy augusztusban további nagy döntések és bejelentések várhatóak, és bízik benne, hogy a vasútfejlesztési tervekkel sikerül „sínre tenni a dolgokat”.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­­e­­­l­­d­ ­­a­­ ­s­­­z­e­x­­­i­­ ­­p­u­n­­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Apa1964
2024. július 27. 00:58
Hát nem tudom. Én Orbánnal vagyok, mindíg is a fidesz-re szavaztam. Jó a politikai irány, de sztem sok hülye veszi körül, aki csak ugatja a "szakmáját"!! Ez a lázár meg egyenesen egy barom, vagy nem tudja milyen szabályokat lehet be tartani...tartatni a tömegközlekedésben dolgozó kollégákkal! Lövése nincs a gyakorlati személy szállításról! Én buszt vezetek és már csak 4-év a nyugdíj-ig. Így nagyon keserves lessz az biztos! Akik meg lázárt veszik körül, mint "szakemberek"- tanács adók....tanácsolnám nekik, hogy mielőtt ki találnak valami nagyon "jó újítást" kérdezzenek meg esetleg régi.... tapasztalt sofőröket, hogy szerintük működik-e majd a gyakorlatban!!
rockercicc
2024. július 26. 22:29
Kurvára ki vannak segítve az elnézéskéréssel! A gyökér MÁV-nak kártérítést kéne fizetni az utasoknak a kritikán aluli "szolgáltatásáért", akkor talán kicsit csipkednék magukat!
chief Bromden
2024. július 26. 20:59
Akkor a jogászt váltó jogász nem volt túl sikeres az elmúlt két évben. Szerencsére János és a végeken a melósok helytállnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!