Orbán Viktor zavarba hozta Zelenszkijt a kérésével

2024. július 03. 16:57

Az ukrán elnök a Rzeczpospolita beszámolója szerint szinte azonnal témát váltott.

2024. július 03. 16:57

Nyitókép: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Az Ukrajnával konfliktusba került Orbán Viktor magyar miniszterelnök első háborús kijevi látogatása alkalmával tűzszünet bevezetését javasolta a fronton – számolt be róla a Rzeczpospolita.

„Nagyra értékeljük Zelenszkij elnöknek a béke elérésére irányuló valamennyi kezdeményezését. Mondtam az elnöknek, hogy sok időre van szükségük, mert a nemzetközi diplomácia szabályai meglehetősen bonyolultak. Arra kértem az ukrán elnököt, hogy gondolja át, lehet-e egy kicsit más utat járni, abbahagyni a harcokat, majd folytatni a tárgyalásokat” – legalábbis ezt mondta az ukrán hírügynökség szerint a magyar kormányfő a Zelenszkijjel folytatott tárgyalások után.

Az ukrán politikus elkerülte a közvetlen választ erre a meglepő javaslatra,

majd a 2017 óta zsákutcában lévő kétoldalú ukrán-magyar kapcsolatokra összpontosított.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. július 04. 11:10
Most akkor EU soros elnökként tárgyalt Zselével a békéről, ami 1 mondatig tartott, vagy magyar miniszterelnökként azért ment, hogy elsimítsa a magyar problémákat Ukrajna EU-s csatlakozása elől? Egyik verzió sem túl szerencsés.
csapláros
2024. július 04. 00:11
lauderstenonis-2 2024. július 03. 23:00 ..."Akkora baromságot mondott 0rbán, hogy Zelenszkij tényleg zavarba jött."... Azóta is a FÉL VILÁG foglalkozik ezzel a "baromsággal". Csócsálgatják, kiköpik, azután benyalják, ízlelgetik az aromáját és a bukéját... Kac-kac.
csapláros
2024. július 04. 00:07
Kovács UbulCsigorin 2024. július 03. 20:29 ,,,"Itt csak Putyin apád akar békét, musZkageci."... A FASZT. Putyin nem hülye. Zselé egy vesztes bohóc. Ezért nem hiteles. Ha lerakja a fegyvert, a ruszki is lerakja. Kijelölik Ukrajna ÚJ határait, nem többet és nem kevesebbet és mindenki megy a dolgára. A megszerzett határsávval, Putyin még azt is leszarja, ha Ukrajna NATO tag lesz és jót röhög ha az Unió még a tagjává is fogadja az amcsik újabb tagállamát.
csapláros
2024. július 03. 23:55 Szerkesztve
Tárkány Álmos 2024. július 03. 19:09 ..."Nem látom, hogy az agresszor ruszkit is felszólították volna a tűzszünetre a békepártiak."... NE HAZUDJ bazdmeg. Senki nem SZÓLÍTOTT FEL SENKIT semmiféle tűzszünetre. Orbán csupán elmondta egy ÖTLETÉT a Zselének is, hogy fontolja meg, azzal, hogy a további az ő problémája. Zselé válasza is az volt, hogy ezen még neki is gondolkodnia kell (t.i. meg kell kérdeznie a new-yorki kazár uzsorásait, akik sejtése szerint és ahogy az kiderült, baszott nagy patáliát csaptak, hogy, hogy jön a gój Orbán ahhoz, hogy az ötletével beleköpjön a fegyverbizniszükbe és a Szibéria megkaparintását célzó levesükbe !?).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!