Zelenszkij hálás: „Köszönöm, Magyarország!” (VIDEÓ)

2024. július 02. 14:19

„Ma arról fogunk tárgyalni, hogyan lehet közelebb hozni az igazságos és tartós békét” – írta az ukrán elnök.

2024. július 02. 14:19

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / POOL / AFP

A Mandiner beszámolt róla, hogy Kijevbe érkezett kedd reggel Orbán Viktor, ahol Volodimir Zelenszkijjel, Ukrajna elnökével folytat tárgyalásokat.

A megbeszélés legfontosabb témája a béke megteremtésének lehetősége.

A magyar elnökség célja, hogy hozzájáruljunk az Európai Unió előtt álló kihívások megoldásához. Első utam ezért Kijevbe vezetett”

– írta Orbán Viktor a Facebook-oldalán.

Ma arról fogunk tárgyalni, hogyan lehet közelebb hozni az igazságos és tartós békét.

Köszönöm Magyarországnak, hogy részt vett a békecsúcson” – írta Zelenszkij az X-oldalán, majd kifejtette, hogy ezzel is „közelebb kerültünk a háború befejezéséhez”.

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy

kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

Ezt Zelenszkij mondta el a magyar miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

„Minden, amiről ma beszéltünk, alapjául szolgál egy államaink közötti jövőbeli kétoldalú dokumentumnak, amely kapcsolatunk minden szegmensét szabályozni fogja, és kölcsönösen előnyös lesz mindkét országnak” – fogalmazott az ukrán elnök. Elmondta, felvetette, hogy nyissanak egy ukrán iskolát Magyarországon az ott élő ukrán gyerekek számára, és Orbán Viktor támogatásáról biztosította ezt a kezdeményezését.

(MTI / Mandiner)

Az ukrán elnök által megosztott videót itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2024. július 02. 21:59
Az azov náci csapat tiltakozik a megbeszélésekröl.Ennyi.
Uztu
2024. július 02. 20:20
Egybites barátaink csak azt mondják: béke, béke Csak azt nem vagytok képesek felfogni, hogy béke csak akkor lehet ha valamelyik oldal feladja az elveit. Ergó: megmondja putyinnak, hogy vonuljon ki és fogadja el a nyugati feltételeket. Mert ennek a nindzsbohóckodásnak nem volt értelme, magyar érdekek még nem csak hogy nem is teljesültek, de még a kárpátaljaiak is kihaltak. Amugy Putykó barátunk szépen elküldte aludni azbösszes olyan embert aki hamar véget akart volna vetni enne a bohóckodásnak ami hohóliában zajlik.
pollip
2024. július 02. 20:14
Bugyuta HVG kigunyolta Szijjártót, hogy telefonon beszélt Lavrovval. Érthetetlen, hogy miért nem rakják össze az eseményeket a valódi értékük szerint és nem hagyják magukat elvinni a gyűlöletnek. OV beszél Zelenszkijjel ( két minelnök), ugyanakkor Szijjártó beszél Lavrovval (két külügyminiszter).
Cross Wire
2024. július 02. 20:10
"Skywalker_bp 2024. július 02. 16:04 mert a mostani Orbán utazás, ahogy mondtam, reakció. Reakció arra a brutális elszigetelôdésre, amit az elhibázott magyar külpolitika mára okozott. És nagyon kell a pénz. Nagyon nagyon kell a pénz. Orbán falnak ment." Orbán "brutálisan elszigetelődött"... pedig még csak kedd van.. Ha így halad, csütörtökre megbukik és pénteken kidobnak minket az EU-ból :( Na, ereggy, vasald ki a bőrtangádat, este fellépsz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!