Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Nógrádi György: Realitás, hogy Orbán Viktoréké lesz majd a legnagyobb jobboldali pártcsalád az EU-ban

2024. július 02. 09:30

Macron leszerepelt, Bident azért indítják újra, mert tökéletesen kézben tartható, Zelenszkij pedig nem tudna annyit lopni, mint most, ha Trump nyerne – világpolitikai helyzetértékelést tartott a népszerű biztonságpolitikai szakértő.

2024. július 02. 09:30
Nógrádi György, Fotó: Földházi Árpád

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

A Hír TV Napindító című műsorának egyik hétfői, online vendége Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt, akit ezúttal a nemzetközi politikai helyzettel (francia választás, Orbán Viktor és szövetségesei által látrehozott EP-frakció esélyei, amerikai választás, stb. – a szerk.) kérdeztek.

A biztonságpolitikai szakértő kérdésre válaszolva a műsorban például rámutatott:

az Európai választók 25 százaléka szavazott a Néppárttól jobbra lévő erőkre.”

Mint kifejtette: már Salvini is támogatja Orbán Viktor és szövetségeseinek kezdeményezését az új EP-frakcióra, de a szerződést aláíró osztrák Szabadság Párt is toronymagasan vezet a választások előtt.

Mint Nógrádi György fogalmazott: már látszik, hogy francia politika, és az AfD is figyel erre. „Amit Orbán Viktor mondott, hogy ez a legnagyobb jobboldali pártcsalád lehet az Európai Unióban, ez ma realitás. Meglátjuk, hogy mi lesz.”

„Macron leszerepelt”

A szakértő kérdésre válaszolva a francia választásokról is elmondta véleményét. Mint fogalmazott:

Macron leszerepelt. A választók gyakorlatilag megvonták a bizalmat Macron pártjától. Ebből az következik, hogy a második fordulóban nagyon óvatosnak kell lenniük Le Penéknek.”

Mint a szakértő ugyanis felidézte: korábban Macron „beavatkozva a francia választásokba azt mondta, hogy a baloldal közös jelölteket indítson”, vagyis mint Nógrádi György rámutatott, Macron kvázi arra kérte a francia baloldalt, hogy „bármi áron” állítsák meg Le Pent. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mert ha a szakértő szerint „Le Pen győzni tud, akkor a francia politika új irányt vesz”.

„Óriási lehetősége van annak, hogy Macron meggyengüljön és ténylegesen a Le Pen kormányzati szerepet kapjon. De ez még egy hét. Akkor leszünk okosabbak” – summázta Nógrádi György.

Joe Biden és Kamala Harris is „tökéletesen alkalmatlan

A biztonságpolitikai szakértő egy másik kérdésre válaszolva annak kapcsán is kifejtette véleményét, hogy a New York Times Trump és Biden vitáját követően utóbbit felszólította, hogy lépjen vissza. Mint Nógrádi György az amerikai elnök kapcsán fogalmazott: szerinte

Joe Bident  „azért indítják újra, mert tökéletesen kézben tartható”.

A biztonságpolitikai szakértő szerint ráadásul „az emberiség Biden választásával egy rendkívül komoly végveszélybe kerül. Zárójel: a helyettese, Kamala Harris is tökéletesen alkalmatlan. Tehát egy fura világ van.”

De rámutatott arra is: Zelenszkij máris tiltakozott amiatt, hogy Trump 24 órán belül véget vetne az orosz-ukrán háborúnak. Mint a szakértő ennek kapcsán fogalmazott: „persze, mert attól kezdve nem kap több pénzt, attól kezdve nem ő játssza a primadonna szerepét a világban, mert elnézést, attól kezdve nem tud annyit lopni, mint amennyit lop – húzta alá.

„Az Egyesült Államok szégyene, hogy nem tud kiállítani egy normális elnökjelöltet, mikor az USA tele van 40-50 éves, tehetséges” emberekkel – tette hozzá Nógrádi György.

Ezt is ajánljuk a témában

Az adás teljes hosszában itt nézhető vissza:

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­­d­­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­i­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
salmonella
2024. július 02. 19:33
Nő a pánik a libernyákok között. Majd demokratikusan betiltják. Hát nem?
Osztap_Bender
2024. július 02. 17:43
Nógrádi György: Realitás, hogy Orbán Viktoréké lesz majd a legnagyobb jobboldali pártcsalád az EU-ban Orvos mi mond, mikorra múlik el a "szer" hatása?
Sztrovacsek
2024. július 02. 15:48
"Realitás, hogy Orbán Viktoréké lesz majd a legnagyobb jobboldali pártcsalád az EU-ban" Realitás, hogy feloszlik a Néppárt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!