Middletown nem Felcsút

2024. július 25. 13:23

J. D. Vance, Donald Trump alelnökjelöltje még eladhatja magát vidéki fiúként, Orbán Viktor azonban már bőven nem – túl nagy rajta a felcsúti stadion árnyéka.

2024. július 25. 13:23
null
Parászka Boróka
Parászka Boróka
HVG

Nyitókép: Facebook

„A propagandasajtóban úgy működik a hősgyártás és -forgalmazás, ahogy bóvlit, szuvenírt árulnak a nyüzsgő turistákkal tömött helyeken, a Balaton partján vagy a korondi standokon. Évről évre változik, mi az éppen menő giccs. A tavalyi kerti törpe kimegy a divatból, jön helyette az új. A forma, a kivitelezés változó, állandó viszont a törpeség.

A magyar politikai giccsipar és giccspiac most fedezi fel magának az Orbán–Vance-párhuzamot. Néhány nappal az után, hogy hivatalossá vált Donald Trump elnöki és J. D. Vance alelnöki jelölése, azonnal változott az elbeszélés. Eddig arról hallottunk, milyen szoros szövetség és barátság alakult ki a két államférfi, Orbán Viktor és Trump között. Mostantól egyre inkább arról szól a fáma, milyen sok párhuzam található a két vidéki fiú, Orbán és J. D. Vance között.

Jó ütemérzék van az amerikai alelnökjelölt kiválasztása mögött. Donald Trump politikai életösztönének köszönheti Vance, hogy képbe került. Azt a fajta új populizmust képviseli, amelyre a visszatérését tervező elnök már nem képes. Bidenhez viszonyítva erőtől duzzadónak tűnt, pedig Trump is kiöregedett. A benne élő politikai ösztönlény érzi ezt. Egyre többször ismétli önmagát, egyre kevesebbet tud nyújtani a mindig újdonságra és meggyőző show-ra éhes híveinek. Új választók megnyeréséhez új emberre van szüksége. Ez lenne Vance.

Amikor Orbánt erőltetett módon az utóbbihoz hasonlítják, azt üzenik: még hosszú politikai élet vár rá, és jó esélye van a megújulásra. Pedig ezzel a párhuzammal bukik le igazán, hogy a magyar kormányfő régi idők régi embere.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinator-0
2024. július 26. 17:02
ha már a korondi piacon "bóvlit" árulnak, akkor javasolnám, hogy a tavalyi kertitörpe helyett, ami Boróka szerint kiment a divatból, idén "Parázna Borocskát" áruljanak műanyag flakonban, cimkéjén a láthatóan idegbeteg és elég rémséges tekintetű Boróka képével és ajánlásával ... minden palack árából Boróka kapjon 10%-ot, amit kezelésére kell, hogy fordítson...
kulakman
2024. július 26. 16:43
B@zdmeg jóasszony akkor Korond egy bóvliárusító hely???????????????????????
kastellorizo
2024. július 26. 14:57
Hát meglátjuk holnap
Welszibard
2024. július 26. 12:51 Szerkesztve
Paraszka Boroka foglalkozzon inkább az AUR-ral akik szerint Erdély 1100 éve román terület, valamint foglalkozzon az AUR által megrongált Úz völgyi magyar katonatemetővel, ahová a román barátai hamis (fake) sírokat állítottak engedély nélkül, és semmibe veszik a román törvényeket, melyek az EU val szeretnének kompatibilisek lenni. Mihai Tîrnoveanu és a Nép Útja (Calea Neamului) valamint az Ortodox Testvériség nevű szervezetek Borokának és a Sorosék által pénzelt Transtelexnek való munkaterület.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!