Kaltenbach Jenő megint nagyot megy: nehezen vállalható posztban mocskolja Orbán Viktor békemisszióját

2024. július 15. 17:59

Bejegyzésében a jogtudós „a kis ember beteges nagyravágyásáról” értekezik.

2024. július 15. 17:59

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Kicsit több mint két hete annak, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök Brüsszelben hivatalosan átvette a soros EU-elnökséget a következő hat hónapra. A magyar kormányfő már másnap Kijevbe utazott, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel egyeztetett. Mint ismert,

Zelenszkij elutasította Orbán tűzszünettel kapcsolatos ajánlatát.

A Politico beszámolója szerint az ukrán elnök azt vallja, a magyar kormányfő nem tudja betölteni a közvetítő szerepét a béke érdekében, mert Magyarország nem elég erős hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban a magyar miniszterelnök békemissziója itt még nem ért véget, sőt, csak ezután pörgött fel igazán:

július 5-én, pénteken váratlanul maratoni tárgyalásokat folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Kremlben. Azután elutazott a Türk Államok Szervezetének ülésére, hétfőn pedig már Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott Pekingben. Ezt a diplomáciai körutazást a múlt héten a NATO-csúcs követte az Egyesült Államokban.

Mint arról beszámoltunk, egyre többen támogatják Orbán útjait és tárgyalásait a békéért. Sőt, kutatás is alátámasztja, hogy

a magyar lakosság több mint 60 százaléka elégedett a miniszterelnök békemissziójával.

Ezt is ajánljuk a témában

De nem mindenki: a balos jogtudós, Kaltenbach Jenő például a közösségi oldalán megosztott posztban aggályoskodott meglehetősen kifogásolható stílusban.

Mint írja: „azért talán érdemes abból kiindulni, hogy Orbán végtelen önteltségében már megint magánszámot adott elő, azt a látszatot keltve, hogy ő most az EU nevében diplomáciai turistáskodik”.

Kaltenbach azt is hozzátette:

Na de az önfényezésen, a kis ember beteges nagyravágyásán kívül, mit is ért el az útjaival??? Ja, hogy semmit?”

– teszi fel a költői kérdést a szerző bejegyzésében.

Talán elég annyit hozzátenni: nehéz komolyan venni egyetlen szavát is.

Összesen 315 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­e­­­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­p­u­­n­­c­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
..--..
2024. július 16. 18:15
-zsoltkom- balbako részére 2024. július 16. 17:04 Hogy a győzelem reális vagy sem, azt csak a hazáját szerető és azért harcolni akaró döntheti el. Ha az ukrán nép nem akarja a háborút folytatni majd hangot ad neki. Esetleg elzavarja Zelinszkijt vagy az életük árán is fellázadnak. Egyelőre... "Az ukránok több mint 80 százaléka továbbra is hisz a győzelemben" ttps://n9.cl/8awbf (2024-es hír) Nagyon igazságtalan a megközelítésed. Nem az ukránokat kellene degradálnod, hanem Putyint, elvégre ő támadta meg Ukrajnát. 1956-ban Mo. is más nemzet kontójára várta az oroszok elleni beavatkozást. Az amerikaiak történelmi lehetőséget szalasztottak el, hogy nem tartották meg az ígéretüket, de ezen mit sem változtat, hogy Mo. nagyon is elviselte volna és elvárta volna (talán még imádkozott is érte), hogy anyagi és emberáldozatot hozzon Amerika.
..--..
2024. július 16. 18:15
balbako részére 2024. július 16. 17:04 folytatás... Ha Mo. kormánya nem akar segíteni, hát ne segítsen Ukrajnának, de ennek a logikus ára az lenne, hogy kilép az Unióból. Legyen szuverén az oroszokkal és a kínaiakkal, ott nem kérnek indokot a kölcsönkért rubelért meg jüanért, hogy mire költik... tőlük szabadon és büntetlenül lehet Orbán Rákosi Mátyás.
jooeee
2024. július 16. 18:07
Kaltenbachról tudjuk, hogy egy hányadék alak és nem több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!