Fél Európa Magyarország mellé állt; üzentek az ukránok; amerikai bombázók landoltak a szomszédban

2024. július 26. 12:51

Jelentős változások történtek kedden.

2024. július 26. 12:51

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

Kedden egy Magyarország számára remek hírről számolt be a Mandiner. Kiderült ugyanis, hogy visszafelé sült el Josep Borrell uniós külügyi biztos bojkott-javaslata, a tagállamok többsége ugyanis nem támogatja, hogy augusztus végén a soros elnökségnek otthont adó Budapest helyett Brüsszelben legyen a külügy- és védelmi miniszterek következő csúcstalálkozója.

Borrell azzal érvelt, hogy Szlovákia külügyminiszterét leszámítva 25 ország tárcavezetője ítélte el Orbán Viktor békemisszióját, ő pedig szimbolikus következménynek szánja a lépést. Csakhogy a tagállamok másképp reagáltak:

A luxemburgi külügyminiszter nonszensznek nevezte a bojkott ötletét, Németország, Franciaország, Hollandia és Spanyolország nyíltan ellenezte Borrell kezdeményezését, és mások is kritizálták a helyszínválasztást.

Ukrajna felháborító reakciója

Szintén kedden robbant a hír, hogy az ukránok magyarázkodásba kezdtek az olajszállítás miatt. Az ukrán portálok, például az Unian szerint valójában

Magyarország fenyegeti Ukrajnát, a magyarok és a szlovákok pedig ok nélkül estek pánikba, miután a szomszédjuk leállította a Lukoil olajszállítását.

Bár Volodimir Zelenszkijék lépése energiahiányt és árrobbanást okozhatott volna, ha a magyar kormány nem lép azonnal, Ukrajna úgy üzengetett Magyarországnak, mintha a világ legtermészetesebb döntése lenne.

Történelmet írtak az amerikaiak

Arról is beszámolt a Mandiner, hogy két amerikai nagy hatótávolságú stratégiai bombázó történelmet írt vasárnap azzal, hogy először repült át a NATO egyik legújabb tagállama, Finnország felett, majd Romániában landolt. Az is kiderült, hogy amerikai B-52-esek a Fekete-tengerhez közel állomásoznak majd, a Mihail Kogălniceanu légibázison.

***

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­c­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Namond
2024. július 26. 15:03
Tényleg? Vagy várjuk meg amíg a Pojáca Orvbán a Vicc átkel a hídon?
2024. július 26. 14:19
Dr.Orbán és Giorgia Meloni között MŰKÖDIK A KÉMIA! EZT MÉG A VAK IS LÁTJA. EZT ANNO A "MI IDŐNKBEN"ÚGY MODTUK: "JÓ NÁLAM A CSAJ", VAGY "CSIPEM A PÁSIT" SATÖBBI SATÖBBI.....Mindazonáltal ez emberileg nem túl örvendetes, politikailag-közéletileg nagyonis az!
XTRO
2024. július 26. 14:12
Jajjaj … nemsokára lesz mindenféle alkatrész vagy akár egész B- 52 is a bukaresti piacon…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!