A várva várt fordulat: fél Európa Magyarország mellé állt, és ehhez egyetlen rossz döntés kellett

2024. július 23. 08:44

Fordítva sült el Josep Borrell szimbolikus büntetése, a tagállamok többsége a budapesti helyett a brüsszeli csúcstalálkozót bojkottálhatja.

2024. július 23. 08:44

Nyitókép: AFP/Virginia Mayo

Visszafelé sült el Josep Borrell uniós külügyi biztos bojkott-javaslata, a tagállamok többsége nem támogatja, hogy augusztus végén a soros elnökségnek otthont adó Budapest helyett Brüsszelben legyen a külügy- és védelmi miniszterek következő csúcstalálkozója – írja a Die Welt.

Borrell azzal érvelt, hogy Szlovákia külügyminiszterét leszámítva 25 ország tárcavezetője ítélte el Orbán Viktor békemisszióját, ő pedig szimbolikus következménynek szánja a lépést.

Csakhogy a tagállamok másképp reagáltak:

A luxemburgi külügyminiszter nonszensznek nevezte a bojkott ötletét, Németország, Franciaország, Hollandia és Spanyolország nyíltan ellenezte Borrell kezdeményezését, és mások is kritizálták a helyszínválasztást.

Sajtóhírek szerint a tagállamok többsége most azt tervezi, hogy éppen a brüsszeli csúcstalálkozót hagyják ki tiltakozásul.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 430 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­e­l­­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­u­­­n­­­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
iphone-13
2024. július 29. 12:48
Borrell egy DISZNÓ!
krumplinudli
2024. július 24. 20:55
Jó hír!
rocktoberi-2
2024. július 24. 13:18
A vén hülye lyukra futott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!