Elfogytak a szavak: hatalmasat megy a nemzetközi sajtóban a DK alelnöke, Gyurcsány és Bajnai minisztere

2024. július 29. 16:31

Molnár Csaba szerint „Orbán politikai értelemben törpe, nincs hatalma Európán belül, sem a világ vezetői között”.

2024. július 29. 16:31

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A Nacional.hr Molnár Csabát, a magyar „szociáldemokraták” EP-delegációjának vezetőjét idézte, aki szerint „Orbán Putyin csatlósa, politikai törpe, akinek nincs hatalma Európában”.

A horvát lap emlékeztetett arra, hogy Magyarország július 1-jén vette át az Európai Tanács soros elnöki tisztét, és Orbán Viktor azonnal elkezdett „problémákat gyártani”. Bár erre nem kapott felhatalmazást, és nem beszélhetett az Unió nevében, csak magyar miniszterelnökként, Orbán első külpolitikai lépése Vlagyimir Putyinnál, majd Kínában tett látogatása volt, ahol béketeremtőként mutatkozott be.

A Nacional című hetilap többek között erről a témáról beszélgetett Molnár Csaba jogásszal, volt közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterrel, aki kiemelte, hogy Orbán Viktor már a magyar soros elnökség első lépéseivel magára haragította az európai országok vezetőit.

Molnár szerint Orbán politikai értelemben törpe, nincs hatalma Európán belül, sem a világ vezetői között, ő csak Putyin csatlósa, semmi több.

Molnár szerint nincs értelme lerövidíteni a magyar elnökséget, mert az év végéig tulajdonképpen semmi lényeges nem fog történni, kivéve az új európai intézmények felállítását és elnökeinek megválasztását, a soros magyar elnökségnek pedig ebben nincs szerepe.

Molnár Csaba figyelmét valószínűleg elkerülte az, hogy a magyar miniszterelnök Vlagyimir Putyinon kívül Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, sőt Donald Trump volt amerikai elnökkel is tárgyalt.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 261 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lehigh
2024. augusztus 01. 03:26
Molnar elvtars nyugodj meg!! Ti DK - sok sokkal kisebb jelentektelen figurak vagytok . Nemzetkozileg szerencsetlen, ISMERETLEN SENKIK VAGYTOK!! MP szerint MRS,MISS ES MR NOBODY!! EGESZ ELLENZEK!! SAVANYU A SZOLO ELVTARS??
Korrupt Kornél
2024. július 30. 14:05
Molnár óriás! Menj inkább klarahoz, ne hanyagold el. A politika magas neked, mint nyúlnak a vállszíjas derékszíj! Vigasztalódj az öregecskedővel!
Hoked_ly
2024. július 30. 13:57
A DK-s a Degenerált Köcsögök, és híveik, a degenerált pöcsfejek!
Isten jobb keze
2024. július 29. 21:51
Ehhez valjukbe őszintén, sok ész nem kell rágyere.. Hogy igy van. Orbán sujtalan. Csak feltünési viszketegsége van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!