Kapaszkodjunk: Dobrev a németeknek panaszkodik – szerinte összeomlott az ellenzék, Magyar Péter a legnagyobb probléma

2024. július 29. 17:06

„Mi vagyunk az egyetlen demokratikus ellenzék, amely megmaradt, bár kevesebb mandátummal” – állapította meg Gyurcsány Ferenc felesége.

2024. július 29. 17:06

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Nagyon nehéz megmagyarázni, hogy mi hajtja Orbánt, „mert irracionális” – mondta Dobrev Klára a Frankfurter Rundschaunak adott – nyomtatásban megjelent – interjújában.

A baloldali magyar politikus szerint szerint Orbán Viktor oroszbarát politikájáért a magyar emberek fizetik a legnagyobb árat.

„Magyarország az egyetlen ország az EU-ban, amely az orosz agresszió után növelte a gáz- és üzemanyagimportot Oroszországból. Magyarország fizeti a legmagasabb árat a fosszilis tüzelőanyagokért, és mi még jobban megnöveltük az importot, ami őrült sokba kerül az embereknek” – magyarázta Dobrev.

„Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, ahol az elmúlt öt-hét évben csökkent a megújuló energia aránya, hogy helyet csináljunk egy orosz atomerőműnek”. Dobrev szerint az, „ahogy Orbán Viktor a vétóját használja, az sem Magyarország érdeke, hanem néhány őrült orosz oligarcha érdeke”.

Dobrev úgy véli, hogy Magyarország még inkább jobbra tolódása az uniós választások után, magyar szempontból is furcsa. „A választások előtti utolsó két hónapban az egész kép megváltozott, az egész ellenzék összeomlott.

Mi vagyunk az egyetlen demokratikus ellenzék, amely megmaradt, bár kevesebb mandátummal.

A legnagyobb probléma egy új párt – igazából nem is párt, hanem csak egy személy. Senki sem tudja, hogy mit képvisel” – utalt Dobrev Magyar Péterre és a Tisza pártra.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2024. július 30. 07:35
Természetesen hazudik, mintha a jegyzeteiből olvasná. Ja, várjunk. Ha csökkenne a megújulók aránya, az csak úgy lenne lehetséges, hogy vagy felszednek napelemeket/szélkereket, vagy hogy átadnak egy fosszilis erőművet. Utóbbi önmagában nem lenne rossz dolog, hiszen minden megawatt megújuló mögé kell egy megawatt bármikor indítható kapacitás. De az a helyzet, hogy ilyen nem történt. Se nem csökkent a megújuló, se nem adtak át új fosszilis erőművet. Tehát ez már önmagában hazugság. De hogy ezt az egészet azért tennénk, mert kell a hely az új atomerőműnek? Édes Istenem, ez az ember beteg. Klinikai értelemben vett hazudozó. Az egyetlen jó dolog a pszichopeti feltűnésében az, hogy ezek nyüszítenek.
erdeymarton89
2024. július 29. 22:58
Magyar Péter ledarálja Őket ... kukák
elmkov
2024. július 29. 22:31
Csak azt tudnám mitől is demokratikus a DK? Az egyetlen demokratikus!? Mikor csak egyedül feri&klári dönt mindenben, a többiek mind olyanok mint a kummunista nomenklatura elvtársai. A párton belüli egyszemélyes diktatúráját nevezik ők demokratikusnak,haha.
patriota-0
2024. július 29. 21:53
Azt nem értem, miért nem költöznek el Bulgáriába? Ott állítólag nagyon nagy a jólét, és virágzik a korrupció. Hogy is mondta a kedves férje? El lehet innen menni! A jó büdös picsába! (Ez utóbbi módosító javaslat tőlem van.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!