A háború a mi piros bogyónk

2024. július 28. 11:37

Az igazság az, hogy az európai politika összeomlott.

2024. július 28. 11:37
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Facebook

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„A háború felfedi azt a valóságot, amiben élünk. Ez a valóság nem volt látható és nem volt leírható eddig, de a háborús rakéták villanó fényénél azzá vált. Mint a Mátrix című filmben: a főhős előtt egy döntés áll, két bogyóból választhat, ha a kék bogyót nyeli le, akkor maradhat a látszatok világában, ha a piros bogyót, akkor megnézheti és leereszkedhet a valóságba.

A háború a mi piros bogyónk.

A háború a maga könyörtelenségével elvisz bennünket egy új megfigyelőállásra, egy magaslesre, és onnan egy teljesen más, eddig nem ismert perspektívát ad. Ebben az igazi valóságban elvesztik az erejüket az ideológiák. Elvesztik az erejüket a statisztikai ügyeskedések. Elvesztik az erejüket a médiatorzítások, a politikusok taktikai füllentései, nincs többé relevanciája a széles körben elterjedt téveszméknek, sőt még az összeesküvés-elméleteknek sem, marad a pőre és brutális valóság.

Az igazság az, hogy az európai politika összeomlott.

Európa ugyanis feladta a saját érdekeinek védelmét. Európa ma nem tesz mást, mint az USA demokrata-párti külpolitikáját követi feltétel nélkül, akár önsorsrontás árán is. A szankciók, amelyeket bevezettünk, alapvető európai érdekeket sértenek, fölviszik az energia árát és versenyképtelenné teszik az európai gazdaságot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
obi-wankenobi
2024. július 29. 16:06
Akitlosz válaszára reagálva: "A NATO nem Európát védi, hanem Amerika befolyását. Az európai tagjai még örülnek is ennek, megspórolhatják a saját hadsereg költségeinek a nagy részét." Igaz, hogy irdatlan pénzeket fizetünk valakinek, hogy a nátó tagja lehessünk, tehát nem spórolunk, hanem pont ellenkezőleg. A NATO-nak egyetlen célja van és ez a világ hatalom megszerzése ( mert hogy ki támadná meg a nato-t? A Zulu néptörzs? vagy a Huszi lázadók? Vagy a Paleszítnok? A soron következő lépés, az Oroszok és az Ázsiai földrész megszerzése. Nem hiszed? Idézet " - ...ez a támaszpont legyőzhetetlen! Azt javaslom, vessük be!" Star Wars. Ismerős? Ha megnézed ezeket a dokumentum filmeket, (amiért a youtube örökre letiltott), neked sem maradna egyetlen kérdésed sem. A link beillesztését számomra letiltották, azért Videán keress rá. Videa/ And Game feliratos Videa/ The war on democrasy feliratos Videa/ Star Wars kód Első rész Videa/ Star Wars kód Második rész Videa/ Star Wars kód Harmadik rész
obi-wankenobi
2024. július 29. 15:53
Akik itt Orbán Viktor ellen szavaztak, azoknak ajánlom a 12 dühös ember című filmet. Remélem, magukra ismernek.
obi-wankenobi
2024. július 29. 15:48
Szenzációs beszéd volt, szenzációs gondolatokkal!
Apa1964
2024. július 29. 05:41
Tisztelt Miniszterelnök Úr. Ismét bele talált a közepébe. Más sem bizonyítja jobban, mint az alábbi hozzászólások nagyon nagy része! Habzik a libsik pofája.....csattognak az álkapcsok.....nagyon fáj az igazság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!