Vitézy: A BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik

2024. június 19. 09:47

„Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni” – hangsúlyozta Vitézy Dávid.

2024. június 19. 09:47

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Meglepő hírt közölt Vitézy Dávid a közösségi oldalán, mikor rámutatott arra, hogy a minap korrupciógyanú miatt letartóztatott óbudai alpolgármester egyben a BKK felügyelőbizottságának tagja is, ami komoly kérdéseket vet fel. 

A felügyelőbizottság dolga ugyanis többek között a törvényes működés „felügyelete”, a letartóztatás után pedig Vitézy szerint kijelenthető az az abszurditás, hogy

A BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik

Mindezzel Vitézy Dávid arra a kampánya során többször is kritikával illetett gyakorlat tarthatatlanságára mutatott rá, hogy a pártok saját tagjaikat delegálják a fővárosi bizottságokba. Azaz 

Karácsony irányítása alatt nem a szakmai hozzáértés, hanem a főpolgármestert támogató pártokhoz, ebben az esetben a Demokratikus Koalícióhoz való lojalitás volt a döntő a kinevezések során.

Jelen esetben Czeglédy Gergő, akit óbudai alpolgármesterként helyeztek előzetes letartóztatásba, egyben a BKK felügyelőbizottságának tagja is, aki egyébként „korábban Hagyó Miklós kabinetfőnöke” volt és nem mellékesem Karácsony Gergely listáján is szerepelt a fővárosi listás választáson.

Éppen ezért, írja Vitézy:

Nem véletlenül mondtam végig a kampányban, hogy a fővárosi cégeket nem szabadna pártkáderek kifizetőhelyeként használni.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. június 19. 14:35
Most, hogy újraválasztottak egy csomó lipsi arcot, szépen jöhetnek a rájuk jellemző korrupciós történetek. Aztán majd várjuk a lisp sajtót, hogy miért ér véget a jogállam, ha nem fideszest kapnak el.
coyote-0
2024. június 19. 14:21
"nem a szakmai hozzáértés, hanem a főpolgármestert támogató pártokhoz, ebben az esetben a Demokratikus Koalícióhoz való lojalitás volt a döntő a kinevezések során" Magyar Péter nyilván a szakmai hozzáértés miatt volt állami agrárcégnél ügyvezető igazgató, Diákhitel Központ vezér, Magyar Közút meg Volánbusz igazgatósági tag. Ez így megy, ha jó a pedigréje az embernek bármi lehet, tökmindegy mihez ért.
konfucius
2024. június 19. 11:11
Ezt miért nem a kampányban verted nagydobra?
Theorba
2024. június 19. 10:48
Hát ezt nagyon Shadl-jnálom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!