Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Patkányoktól és bogaraktól hemzsegő magyar börtönre panaszkodott Ilaria Salis

2024. június 26. 10:53

Az antifa-támadások első rendű vádlottja drámai képet festett a magyarországi börtönök állapotáról.

2024. június 26. 10:53

Nyitókép: Ilaria Salis egy brit lapnak panaszkodott. Fotó: AFP/Attila Kisbenedek.

A brutális antifa-támadások első rendű vádlottja, az olasz Ilaria Salis azok után térhetett haza Magyarországról, hogy Olaszországban az európai parlamenti képviselőválasztáson mandátumhoz jutott. Salis a brit The Guardiannek adott interjújában kifejtette, valószínűleg

sokan azért szavaztak rá az EPválasztáson, mert aggódnak a szélsőjobb előretörése miatt. 

Ezért szavaztak rá, az antifasisztára. Salis 15 hónapot töltött előzetes letartóztatásban Magyarországon, állítása szerint rémes körülmények között. 

Salis állítja, a fogvatartottak jogaiért harcol majd az európai parlamentben. 
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

A brit újságnak azt mondta,

a cellájában patkányok és bogarak hemzsegtek,

napokig nem mosakodhatott és nem kapott sürgős orvosi ellátást sem. A The Guardian azt is megírta, hogy Salist egy budapesti falfestményen felakasztva ábrázolták, és olyan komment is akadt, amely szerint kerekesszékbe akarják juttatni. 

Salis úgy fogalmazott, nagyon kemény időszakon van túl, ám még nincs vége, hiszen az ellene folyó magyarországi pert csak az európai parlamenti képviselői ciklus idejére függesztették fel, öt év múlva minden folytatódhat. 

Salis a brit lapnak adott interjújában azt is kifejtette, az EP-képviselői állását arra kívánja felhasználni, hogy a fogvatartottak jogaiért harcoljon. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. június 27. 00:53 Szerkesztve
"EP-képviselői állását arra kívánja felhasználni, hogy a fogvatartottak jogaiért harcoljon. " - és hogy a lincselés és a terror a mindennapok része legyen És azt az egyet elhiszem, hogy bogarat és patkányt napi szinten látott, hisz nő, naponta nézett tükörbe. De a többit nem. A vicces, hogy mindenki tudja hogy hazudik, mégis úgy tesz, mintha hinné, mivel - saját és gazdái - üzleti érdekeit sérti Magyarország politikája.
Reszelő Aladár
2024. június 26. 18:31
Ő ártatlan. Az áldozat pedig magát verette meg, amikor ordas eszmékre emlékeztető ruhát vett magára az utcán. Amúgy nyugaton minden bekajálnak és bármit mutat a BV, senkit sem fog érdekelni. Trianonnál így vált hajózható folyóvá az Ipoly, mint Csehszlovákia létfontosságú hajózási és kereskedelmi útvonala és ezért kellet a határokat egész odáig tolni.
Martell 2
2024. június 26. 17:44
A patkányok panaszkodhatnának, hogy egy cellába kerültek vele.
DrPepper
2024. június 26. 16:42
A leggusztustalanabb az egészben, hogy a Guardian valamiféle ártatlan áldozatként mutatja be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!