Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Na, most már legalább azt is tudjuk Magyar Péterről, hogy mi mindenhez ért még a feleség-lehallgatáson kívül

2024. június 24. 05:28

A TISZA-vezér talán jobban tenné, ha 43 évesen, háromgyerekes apaként nem részeg tinilányok alatt csúszna-mászna a pesti éjszakában.

2024. június 24. 05:28
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Mandiner

(A nyitókép illusztráció; forrás:HírTV )

A tömegdemokráciákban a politikus arculatának fontos összetevője annak sugalmazása, hogy ő voltaképpen egy közülünk. Régebben inkább azt szerettük, ha az államférfi fölöttünk állt, tiszteletet parancsoló háttere és a köznépét meghaladó anyagi-szellemi adottságai voltak.

Az ideális a kettő kombinációja:

jöjjön közülünk, de azért nőjön túl rajtunk; lehessen rá fölnézni,

bízhassunk abban, hogy többre képes annál, mint amire mi lennénk a helyében. A legrosszabb pedig ennek fordítottja; az elitből ereszkedik le valaki a plebs közé, ahol aztán alulmúlja a béka fenekét.

Ezt is ajánljuk a témában

Én sosem jártam zenés szórakozóhelyeken, luxusmulatóban meg végképp nem, aminek csak részben oka, hogy sajnálnám rá a pénzt. (Ugyan Magyar Péter mindenkit lepropagandistáz, aki bírálni merészeli őt, azt is vélelmezve, hogy az illető ezt a sok pénz reményében teszi, de azért halkan hadd jegyezzem meg, hogy az elmúlt huszonhat évben, amióta változatlanul keresztény-nemzeti-konzervatív szellemiségű publicisztikákat írok, sosem ebből éltem, nem is tudtam volna; jelenleg is főállásban pedagógus vagyok egy vidéki gimnáziumban.)

Mi, kormánypártiak azért vagyunk kormánypártiak, mert sok dologban egyetértünk a kabinettel, és minden más alternatíva rosszabbnak (vagy egyenesen nemzeti katasztrófának) tűnne.

Jó lenne, ha egy választáson nem kellene izgulni, és, mondjuk, csak a Fidesz és a Mi Hazánk indulna, de sajnos itt vannak ezek az újra és újra előkerülő, egyformán tragikus véget sejtető ellenzéki erők.

Az egyik rémisztőbb képet fest, mint a másik;

mit kezdenének az országgal, ha ne adj' Isten rájuk kellene bízni!

Kérdés, mennyire és milyen módon kell a nép közé vegyülni. Vajon templomból kijövők szidalmazása, kávéházak foglalása, riporterek faképnél hagyása, 

mobiltelefonok einstandolásával összekapcsolt részeg bulizások mennyire jellemzők az átlagpolgárra, mennyire érzi a sajátjának az ilyen embert?

(„Jé, hiszen én is szoktam beszólni az öregasszonyoknak a templomnál!”; „De szimpatikus pofa, pont úgy nyomul be a cukrászdába, mint mi a sógorral!”; „Én se beszélgetek olyan alakkal, aki dossziékat nyom a kezembe!”; „Ez tényleg közülünk való, hiszen mi is elvesszük a fószer telefonját, ha egy kicsit becsiccsentünk!”)

Most legalább megtudtuk azt is Magyarról, hogy mi mindenhez ért még a feleség-lehallgatáson kívül.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem sírva vigad a cigánnyal húzatva, mint Jávor Pál, hanem egy téves megfelelni vágyástól szenvedő kamasz lendületével hivalkodik részegen a tinik között. Mindez persze ízlés kérdése, és ha szavazatot hoz, hát miért ne tenné; minket, konzervatív, nemzeti érzésű magyarokat azért kiver a víz a gondolattól, hogy ilyen habitusú alaknak komoly befolyása lehet a politikára. Igazából

már azt is nehezen tolerálnánk, ha a gyerekünkkel barátkozna vagy a lányunknak udvarolna.

Persze, és ez némileg enyhíti a szavazói felelősségét, rossz emberismerők a legkiválóbbak között is előfordulnak. Itt van mindjárt Varga Judit…

Ezt is ajánljuk a témában

Az én társadalmi közegemben ezzel együtt nem ezek a tulajdonságok avatnak valakit feltétlenül rokonszenves népvezérré. Lehet azért a nép közé másként is vegyülni; Donald Trump fia nyilatkozta a Mandinernek: „Az apám mindig azt mondta, ha egyszer majd fel akarsz építeni valamit, tudnod kell alapot ásni. Úgyhogy gyerekként kiküldött egy építkezésre. Én vagyok talán az egyetlen milliárdosgyerek, aki tud Caterpillar D10-es buldózert vezetni, mert tényleg csináltam. Talán innen ered az ő különleges kapcsolata is Amerika egyszerű embereivel, ingatlanfejlesztőként is jól teszi a dolgát: időt töltött ezekkel az emberekkel az építkezéseken.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem srófolnám tovább, mert tényleg demagógnak tűnhet, de szerintem Magyarnak is jobbat tenne, ha negyvenhárom évesen, háromgyermekes apaként nem sikongató nők alatt csúszna át egy lokál parkettjén, whiskytől megittasulva, hanem, mondjuk, megtanulna buldózert vezetni. Abból baj nem lehet,

ha letelik az EP-mandátum, és a tetemes honoráriumot felélte a pesti és brüsszeli éjszakában, legalább lesz miből megélnie.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 262 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. június 25. 16:31
Fasszopó Varga Judit micsoda elmebeteget szabadított az országra.
Atszoktatottbalkezes
2024. június 25. 09:07
Mikor lesz a kovetkező MaPet show?
kelemikes-2
2024. június 25. 08:04
A június 9-ei választási eredmény azt mutatja, hogy a magyar társadalomban jelentős elégedetlenség mutatható ki az Orbán-rezsimmel szemben Eddig igen sikeresnek bizonyultak ennek elleplezésében, több szempontból is. A propagandával képesek voltak befolyásolni egyes társadalmi rétegek véleményét, a Kubatov-listával óriási mozgósítási potenciál jött létre, de a június 9-ei választás jelezte, hogy mindkettőnek megvannak a korlátai. Az azóta nyilvánosságra hozott elemzések szerint bizonyos iskolázottsági szint és településméret fölött a Tisza Párt erősen megszorította, helyenként legyőzte a Fideszt.
kobi40
2024. június 24. 23:13
" megtanulna buldózert vezetni. Abból baj nem lehet," Ezt gondolja át még egyszer! Egy agresszív elmebeteg egy buldózer vezető ülésén?! Jóságos Isten!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!