Még egy lépéssel közelebb a rákosrendezői gigaprojekthez – Magyarország továbbfejleszti az együttműködését az Egyesült Arab Emírségekkel

2024. június 20. 12:52

Az űrkutatás területén is megállapodást írt alá a két ország.

2024. június 20. 12:52

Nyitókép: Szijjátó Péter Facebook-oldala

Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek sokat profitált eddig is a kétoldalú együttműködésből, így a felek készen állnak a kapcsolataik további fejlesztésére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A magyar diplomácia vezetője közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy csütörtökön aláírták azt a mezőgazdasági megállapodást, amely további lehetőségeket teremt a magyar élelmiszeripari termékek és technológiák kivitelére az arab országba.

Szijjártó arra is kitért, hogy emellett 

minden együttműködésnek szüksége van egy zászlóshajó-projektre. 

„A mi esetünkben ez a Rákosrendező vasútállomás környékén felépülő új városnegyed, ami új lendületet ad Budapest fejlődésének” – tekintett a jövőbe a tárcavezető.

Majd hozzátette, „egy modern, zöld, fenntartható városrész fog megépülni egy elhagyott, romos ipari terület helyén. 

A célunk, hogy az idei év szeptemberében át tudjuk adni a területet a fejlesztő számára, fejlesztésre alkalmas állapotban”.

Ezt is ajánljuk a témában

Országos főépítész: Új városrészekre van szükség Budapesten

Miként kerülhető el, hogy egy településre kikerüljön a „megtelt” tábla? Mikor születik újjá a rákosrendezői pályaudvar és környéke, épül-e újabb felhőkarcoló? Mindezekre Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, országos főépítész adott választ. Interjú.

Szijjártó Péter továbbá leszögezte, hogy az együttműködés szélességét demonstrálja, hogy emellett az űrkutatás területén is megállapodást írt alá a két ország, amely elősegíti majd a magyar űrhajósprogram nemzetköziesítését.

A vonatkozó bejegyzést alább tekitheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. június 27. 14:58
Nemáá, Petinél is magasabb arab???
Patika
2024. június 20. 14:35
Na hiszen. A házak tövében leláncolt kuszkusz főzők is lesznek úgy mint párizsi arab negyedben? (csak a biztonság kedvéért, hátha itt is lopni fognak a tezsvérek...)
anegy_
2024. június 20. 14:32
Nyígjatok hibbant libbant hazaárulók, úgy lesz, ahogy a Kormány akarja, na és a 2/3!!!!!! Nem telefon ez a beruházás sem, nem kell belepofázni. Szarunk a Ti-szátokba, meg a debil klánba heregeristül.
Mandiner444hu
2024. június 20. 13:57
Több muzulmán több terror Köszi Fidesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!