Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Karácsony Gergely: Úgy tűnik, Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

2024. június 10. 06:02

Miközben tarolt a Fidesz, a főpolgármester kijelentette: a magyar polgárok „nem akarnak már Orbánisztánban élni”.

2024. június 10. 06:02
KARÁCSONY Gergely

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Úgy tűnik, hogy 

Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság

 – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján. „Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy – még, ha szoros is az eredmény – Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság” – fogalmazott érdekes stílusban Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöltjeként indult a főpolgármester-választáson.   

A politikus köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív. Karácsony Gergely közölte: tudja, még 

lesz „egy kis huzavona”, mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáros városnak.   

Szólt arról is: az elmúlt időszakban a hatalom mindent megtett azért, hogy a budapestieket megfossza attól, hogy ez a város újra az ő otthonuk legyen. „Módosították a jogszabályokat az utolsó percben, eljátszották azt, hogy két vasat is tartanak a tűzben, pedig pontosan lehetett tudni, hogy a végén aztán egy jelölt marad csak” – fogalmazott Karácsony Gergely.   

Kijelentette: az európai parlamenti és az önkormányzati választások eredményei azt mutatják, hogy a budapestiek és a magyar polgárok „nem akarnak már Orbánisztánban élni” és mutatja azt is: 

új korszak kezdődik a kormánnyal kritikus oldalon is. 

Ez azt jelenti, hogy „az elkövetkező napokban még több együttműködésre, összefogásra kell találnunk azért, hogy Budapestet  meg tudjuk őrizni szabadnak.”

(MTI)

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Lázár János: A győzelem az győzelem

A miniszter szerint még az idei év végéig el kell dönteni, kit indítanak majd a 2026-os országgyűlési választásokon a vásárhely-makói választókerületben.

2024.06.21 21:07

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-97
2024. június 23. 20:52
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­­­ ­p­u­­n­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Lajoss
2024. június 11. 21:24
Úgy olvastam több volt összesen a nem fidesz szavazó,mint mellette...tényleg taroltak...🤪
Krupp Skya
2024. június 10. 16:52
"Nemtulokos 2024. június 10. 08:51 Ha a Mi Hazánk jelöltje és Karácsony is lemondott volna az indulásról, bejött volna a Fidesz terve." Ha Karácsonynak kétszer annyi esze lenne mint neked, akkor is csak féleszű lenne.
Krupp Skya
2024. június 10. 16:47
Arccal a rollisáv és a gyalogsáv felé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!