Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Hazudott az ellenzéki hírportál – a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója cáfolja a megjelent valótlanságokat

2024. június 28. 18:22

Az ellenzéki média továbbra is igyekszik a keleti tőke ellen hangolni a lakosságot, ezúttal azonban alaposan mellényúltak.

2024. június 28. 18:22
fake news live screen template on digital world map background.

Nyitókép: asiandelight / Getty images

A 24.hu pénteken közölt egy cikket, amiben azt állították, hogy hiába valósul meg sok ázsiai nagyberuházás Magyarországon, a befektetők rendszerint vállalhatatlan feltételeket diktálnak, és végső soron a magyar építőipar jár rosszul. Az ilyen és ehhez hasonló elemzésekkel azt a látszatot igyekeznek kelteni, mintha lényegében a kormány a magyar építőipar ellen dolgozna. Joó István kormánybiztos, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója a közösségi oldalán reagált a hírportál állításaira, tételesen cáfolva azokat.

A lap állításaival szemben a vezérigazgató bejegyzésében leírta, hogy konkrét számokat kértek be több milliárdos ázsiai projektekről, amelyek igazolták, hogy általában ezek a cégek 70-100% között szoktak magyar építőipari szereplőkkel dolgozni. Ezek tehát olyan nagyberuházások, amelyekből a magyar építőipar is profitál, patrióta módon. Lényegében a valóság pont az ellenkezője annak, amint az ellenzéki portál próbált sugallani az olvasóinak.

Megint fake news, és uszítás a keleti befektetők ellen

– kezdte bejegyzésében a HIPA vezérigazgatója.

„A kínai CATL debreceni üzemének építése kapcsán az eddig tendereztetett munkálatokból 70 százaléknyit vittek el magyar vállalatok. Az ugyanabban az ipari parkban épülő, szintén kínai Semcorp esetében ez az érték 90 százalék. A koreai SK iváncsai üzemét 70 százalékban magyar cégek építették.” – tette hozzá.

A kínai CPMC makói üzeménél az eddig kiírt munkákat teljes mértékben magyar cég nyerte meg. Ez lenne a nulla részvétel?! A valóság tehát az, hogy a magyar cégek, ezáltal pedig a költségvetés is jelentős bevételekhez jut már a beruházások kivitelezése során is.

– hangsúlyozta a kormánybiztos.

Joó István bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AndyP
2024. június 28. 22:30
Ugyan mar utolag reagalni semmit nem er. Az idiotak mar racupantak es koszonet a CIA alltal uzemeltetett Facebook-nak gyorsabban terjed mint az ausztral bokortuz. Azt kell lenpni amit a Heritage Foundation is elkezdett hogy 50 kituno ugyveddel perlik az ilyeneket, kulonben lofaszt nem er a reagalas mert ujra es ujra megteszik. Dehat balfaszok vannak a Fideszben is es Viktor egyedul akar mindent kezben tartani ( amit meg is ertek) de lehetne sokkal okosabban a demokraciat egy kicsit kiszelesiteni.
jooeee
2024. június 28. 21:50
Egyértelmű, hogy a komcsik csak hazudni és lopni tudnak.
sexykitty-101
2024. június 28. 21:45
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­e­­­l­d­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­p­­­u­n­­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
sexykitty-101
2024. június 28. 21:44
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!