Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Ezekben a kerületekben lett elegük az embereknek Karácsonyból

2024. június 13. 08:52

23 kerületből 13 már nem kért volna többet a párbeszédes főpolgármesterből.

2024. június 13. 08:52

Kép forrása: MTI/Lakatos Péter

Június kilencedikén tartották a főpolgármester-választást Budapesten, amely egy nagyon szoros csatát hozott magával. Olyannyira, hogy még most sem tudjuk pontosan, ki lehet a végleges befutó; péntekre tűzték ki ugyanis a szavazatok újraszámlálását, miután felmerült, hogy számtalan érvényes Vitézy Dávidra leadott voksot tekintettek érvénytelennek a szavazatok összesítésekor.

Ezt is ajánljuk a témában

Az I. kerületben Vitézy Dávid magabiztosan nyert, a szavazatok 51,9%-át szerezte meg, míg a belváros másik szegletében, az V. kerületben is magabiztos győzelmet aratott; itt 52 – 44% arányban győzte le Karácsonyt. 

A VIII. kerületben, Józsefvárosban is legyőzte Vitézy a párbeszédes ellenfelét, egy szoros küzdelemben, 48,6 – 46,5% arányban.

A X. kerületben is az LMP által támogatott jelölt nyert, a szavazatok 48,6%-át szerezte meg, közel 14 ezer szavazatot. 

A XII. kerületben is Vitézy szerezte a legtöbb voksot, itt a szavazatok 50,4%-át gyűjtötte be.

A XV. kerületben Vitézy Dávid 48,5%-ot szerezve nyerte meg a kerületet, a XVI. kerületet pedig majdnem 10%-os előnnyel húzta be. 

A XVII. kerületben 51 – 43% arányban győzte le Karácsonyt, a XVIII. kerületben pedig nagyon szorosan győzte le a a regnáló főpolgármestert.

A XX. kerületben Vitézy Dávid közel kétezerrel több szavazatot kapott, mint ellenfele, a XXI. kerületben pedig a különbség ezt a mennyiséget át is lépte. 

A XXII. és a XXIII. kerület szintén magabiztosan hozta  Vitézy Dávid. 

Mint láthatjuk, Vitézy Dávid a 23-ból 13 kerületet megnyert, Karácsony pedig teljesen kiszorult a külső kerületekből. 

A pénteki újraszámlálás után pedig könnyen lehet, új főpolgármestert köszönthetünk Budapest élén...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Mi lesz Budapestből?

Totális tanácstalanság. Rengeteg kérdőjel. Még több kompromisszum, még több alku. Városvezetés zéró.

3 órája

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
II.baljoska61
2024. június 14. 09:15
Addig számolja újra és újra a Fidesz, míg össze nem jön a győzelem a homárnak....
Kristály
2024. június 13. 11:18
Karácsonyi CEU diplomás olyan mint egy "madam" csak a buzik ápolására szól a diplomája ezt privatban kellene csinálni és Bp. pénzét a tandija visszafizetésére használja. Ahány napot lopta Bp. pénzét annyi napot érdemelne éhszomjan.
buckafej-2
2024. június 13. 10:46
Ja, a tanult politikusok: CXXV (céikszikszvé) olvasta az építőmérnök, 5 éve politikus LMP-s országgyűlési képviselő
buckafej-2
2024. június 13. 10:39
A józan ész nem mindig iskoláztatás kérdése. Hogyan viselkednek a baloldali képzett, tanult emberek? A nagy intellektuális fölény katasztrófális kormányzásra, elkúrásra és IMF hitelre volt elég. A baloldali tüntetéseken ordítoznak, káromkodnak, mint egy kondás, a tanult Lukácsi Katalin plakátokat tépked a sötétben, a művészeitek részegesek, drogosok, akik részegen kiabálnak a színpadról, a szónokotok tabletről olvassa a Nemzeti dalt, a jelszavatok meg az O1G. Ti vagytok az intellektus barkov08, azért választottatok magatoknak egy szociológiát végzett, nyelvvizsga és jogsi nélküli balféket, akinél még az én 1200 fős kis falumban induló polgármester jelöltek is képzettebbek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!