Karácsony az elbukott vitáról: Vitézy egy agresszív kismalac volt, a fiatalok meg hangoskodtak

2024. június 07. 15:26

A főpolgármester Ungár Pétert gerinctelennek nevezte.

2024. június 07. 15:26
null

Nyitókép: Facebook 

Egymás után volt a vendége a Partizán legújabb adásának a két legesélyesebb főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely. „Nem váltam fideszes főpolgármester-jelöltté, pont azért indultam el, hogy a kormányoldal és a DK politikai harcait meg lehessen haladni” – jelentette ki Gulyás kérdésére Vitézy Dávid, akinek a javára péntek reggel lépett vissza a fideszes Szentkirályi Alexandra.

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány-Karácsony-tandemet.

A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re.

Vitézy emlékeztetett a szintén a Partizánon zajló jelölti vitára, ami óriási horderejű volt a választói preferenciákra nézve és amit mindenki szerint ő nyert. 

Karácsony Gergely pedig a vitán nem tudott számot adni teljesítményéről, csak a szokásos mantrát mondta. 

Karácsony hozzátette, hogy Vitézy Dávid aktivistái többször is hangoskodtak a vita során.

A vita után pedig jött a fordulat, ennek az eredményét látjuk a pénteki döntésben” – kommentálta az eseményeket. Mint mondta, a programján Szentkirályi Alexandra visszalépése semmit nem változtat. 

Nem volt egyeztetés

Gulyás többszöri, ezt firtató kérdésére is határozottan nemmel válaszolt, ahogy ő vagy az LMP bármely vezetője egyeztetett volna a kormánnyal Szentkirályi visszalépéséről. Mint mondta, egyáltalán nem hitt abban, hogy Szentirályi visszalép, de meggyőződése volt, hogy ő az egyetlen igazi kihívója Karácsonynak. Szerinte vannak fideszes szavazók, akik eddig is őt támogattak. 

A kormányoldalon is érzik, hogy ha lesznek is vitáink, akkor jobb ha én ülök majd az asztal túloldalán”

 – fogalmazott. Szerinte úgy nem lehet mögé állni, hogy nem fogadják el a programját. Pozitívumként említette, hogy a Fidesz programjában már benne van a bérlakásprogram, ami egy égető kérdés a fővárosban. Mint fogalmazott, az a hidegháborús viszony, ami kialakult Karácsony és a kormány között, Budapest és a nemzetgazdaság szempontjából is problémát jelent.

Vitézy elmondta, megőrzi a Lánchíd autómentességét, bizonyos kerékpársávokat áttervezne, de a kerékpáros közlekedést fejleszteni akarja. Szerinte sokan vannak, akik az ő várospolitikájára szavaznának és elegük van a gyurcsányozásból és orbánozásból.  

Politikai becsület

Vitézy után Karácsony Gergely jött, aki szerint Vitézy Dávid Orbán Viktor jelöltje, és 

éppen most ég szénné a politikai becsülete. 

Dávid az összes hidat felégette az ellenzéki tábor irányába” – tette hozzá. 

Ez egy hatalmi és üzleti projekt – mondta Karácsony, aki szerint ha a fideszesek száz százaléka Vitézyre szavaz, attól még ellenfele ennek a választásnak simán az erkölcsi és politikai vesztes is lehet. Karácsony magabiztosan kijelentette, hogy nem lesz főpolgármester Vitézy Dávid, ha pedig mégis megnyerné a választást, senkit nem fognak érdekelni az urbanisztikai céljai. A főpolgármester szerint nem befolyásolja az újraválasztási esélyeit Szentkirályi Alexandra visszalépése sem, sőt ez egy hatalmas mozgósítás az ellenzéki szavazók számára. 

Még a nevét sem tudta az MSZP-s jelöltnek

Vitézy egy agresszív kismalac képét mutatta a legutóbbi Partizán vitán – mondta Karácsony, aki határozottan állította, hogy a kampány során csökkent ellenfele támogatottsága. Gulyás szerint ez nem igaz, de Karácsony kötötte az ebet a karóhoz. 

A főpolgármester Ungár Pétert, az LMP társelnöként is a Fidesz emberének, sőt gerinctelennek nevezte. 

Karácsony kitért arra, hogy ma reggel is beszélt az MSZP vezetőivel, hogy léptessék vissza a Pikó Andrással szemben állított önálló jelöltjüket Józsefvárosban, akinek ugyanakkor még a nevét sem tudta megmondani. 

Ha nem teszik meg, akkor az MSZP nem érzi az idők szavát – mondta Karácsony, aki ugyanakkor némi meglepetésként azt is elárulta Gulyás kérdésére, hogy a DK egy fillérrel sem támogatta jelölti kampányát. Cserébe teljes autonómiát kapok – mondta teljesen komolyan a főpolgármester, aki a vasárnapi választáson a 2019-es eredményénél is nagyobb arányú győzelmet vár. 

 

Összesen 255 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kir2vik
2024. június 08. 10:02
"Vitézy elmondta, megőrzi a Lánchíd autómentességét, bizonyos kerékpársávokat áttervezne, de a kerékpáros közlekedést fejleszteni akarja." Azért én vigyáznék a Lánchíd autómentességével. Ez egy szimbolikus ügy. Amennyiben az autósok további üldözését szimbolizálja. Kiegészítve a biciklisek további előnyhöz juttatásával. Ami nem baj, kivéve, ha az autósok rovására megy.
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 07. 19:30
"bondavary ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. június 07. 18:38 Nem értelek. Felétek buzinak lenni dicsőség, kiváltság, felülír minden tulajdonságot." Felétek dicsőség? Mert én már akkor a homoszexualitás kriminalizálása mellett foglaltam nyilvánosan állást, amikor te még Kádárt sirattad.
nempolitizalok-0
2024. június 07. 18:39
Amikor kipukkadt majd az lesz, hogy amúgy is már undorodott az egésztől. Egyébként Gyurcsányék nagyon megérdemlik a vereséget, mert egy ilyen béna majmot odatenni főpolgármesternek legalább akkora cinizmus, mint az USA libsiknél a demens Biden. És az sem mentség, hogy a CIA tette össze a névsort.
macskusz-4
2024. június 07. 18:33
Még hajrázni fog. Lefotóztatja magát egy ukrán pékkel,aki robbanos kiflit süt, és a szinten ukrán Nagyja Popvaliccsal, aki kenyerpirítón es hajszáriton játszik ukrán rockzenet, a szabadságert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!