Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Balhézni mentek Karácsony emberei Vitézy sajtótájékoztatójára (VIDEÓ)

2024. június 07. 12:53

A mérhetetlen támogatottságú törpepárt vezetői nem tudták kizökkenteni a főpolgármester-jelöltet.

2024. június 07. 12:53

Péntek reggel visszalépett a főpolgármester-jelöltségtől Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP jelöltje. Döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a fővárosiak többsége le akarja váltani a Budapestet kormányzó Gyurcsány-Karácsony-tandemet.

A változást akarók tábora viszont eddig megosztott volt, így ő utat enged a változásnak, eláll a főpolgármester-jelöltségtől.

Szentkirályi a támogatóitól azt kérte, hogy a főpolgármesteri szavazólapon szavazzanak Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig továbbra is a Szentkirályi által vezetett Fidesz-KDNP-re. Ahogy a Vitézy Dávid sajtótájékoztatójáról szóló tudósításunkban is kitértünk rá, a Párbeszéd aktivistái és a két társelnök, Barabás Richárd és Szabó Rebeka zavarták meg a főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóját. Barabásék táblákkal felszerelkezve érkeztek, és gratuláltak Vitézynek, akiről szerintük kiderült, hogy a Fidesz jelöltje. Barabás közölte, ők már hónapokkal ezelőtt megmondták, hogy Szentkirályi Alexandra vissza fog lépni Vitézy javára. Azt gondolják ugyanakkor, hogy ez a budapestiek és a Fidesz szavazók átverése is egyben.

Vitézyt azonban egy pillanatra sem tudták kizökkenteni a performansszal.

A főpolgármester-jelölt emlékeztette Barabást, hogy amikor 2019-ban párttársuk Tordai Bence számon kérte az akkori főpolgármestert Tarlós István, hogy miért nem vitázik, akkor Tarlós a sajtótájékoztatóján egy megafonba beszélve mondta el válaszát Tordainak.

Most ti vagytok a megafon, Karácsony Gergely megafonja”

– mondta a párbeszédeseknek Vitézy, akik nem is tudtak erre mit mondani. Miután a párbeszédesek elmentek, Vitézy megköszönte a sajtótájékoztatón való részvételt „Karácsony Gergely szabadcsapatainak” és az újságíróknak. 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Lázár János: A győzelem az győzelem

A miniszter szerint még az idei év végéig el kell dönteni, kit indítanak majd a 2026-os országgyűlési választásokon a vásárhely-makói választókerületben.

15 órája

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­z­e­­x­i­­­ ­p­­u­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
pirip8csfalva
2024. június 07. 18:59
A két viccpárt egymásnak esett, egyiknek sincs 5%-os támogatottsága...de ők majd megaszonnyák a tutit:))))))
google-2
2024. június 07. 18:18
Az ellenzék a Fidesz szavazói miatt aggódik? Nem kéne- feltaláljuk magunkat.
Héja
2024. június 07. 17:57
Az anarchista, botrányhős ballibek pofára estek (szokás szerint).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!