Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Az LMP szerint nem kizárt, hogy Karácsony választási csalást követett el

2024. június 09. 20:09

Kanász-Nagy Máté, a párt országgyűlési képviselője Vitézy Dávid eredményváróján a Mandiner kérdésére értékelte Karácsony Gergely plakátragasztós akcióját. Interjú.

2024. június 09. 20:09
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Budapest mellett országosan is nagyon magas a részvételi arány, kedvez ez az LMP és Vitézy Dávid esélyeinek?

Az első szó a köszöneté, mindenkinek köszönöm, aki részt vett a szavazáson és élt a szavazati jogával, jó dolognak tartom, hogy többen éltek ezzel és fáradtak a fülkékbe, mint korábban. Minél többen járulnak az urnákhoz és voksolnak, annál erősebb az a demokratikus közeg, amit próbálunk megóvni, ápolni, tovább örökíteni.

Az elmúlt választási eredmények alapján kicsit óvatos vagyok, számos elemző és közvélemény-kutató mond le tanulságokat korábbi magas részvételből.

Amikor Budapestet és a külkerületeket nézem és nagyon magas, kiugró részvételi adatokat látok, akkor ez talán azt prognosztizálja, hogy egy váltóhangulat van a fővárosban, ami Vitézy Dávidnak kedvezhet, jósolni persze nem szeretnék, meg kell várni az eredményeket. 

Mióta Szentkirályi Alexandra visszalépett, érezhetően agresszívebbé vált Karácsony Gergely és stábjának kampánya, stratégiájuk sokkal személyeskedőbb és agresszívabb lett, ez rontja pártjuk főpolgármester-jelöltjének esélyeit?

Ártani nem árthatott ez Vitézy Dávid esélyeinek, sőt még akár előnyünk is származhatott belőle, annak azonban nem örülök, hogy a másik oldal feszültebb, frusztráltabb volt. Még plakátrongáló akciójuk is volt, pár perce hallottam, hogy a választási bizottság elítélte Karácsony Gergely akcióját, azaz ez nem volt egy szabályos akció, talán választási csalást követett el Karácsony Gergely, de majd meg kell nézni pontosan, hogy mi áll a választási bizottság határozatában. Ez arra utal, hogy

Karácsony Gergelyék idegeskednek, bennük negatív érzelmek vannak,

ami bennünk van viszont, az pozitív, mi egy pozitív izgatottsággal, visszafogottan várjuk az eredményeket.

Így, hogy véget ért a szavazás, lezárták az urnákat, visszanézve a kampányra, összességében, hogy értékeli, milyen volt?

Az folyamatosan látszott, hogy Karácsony Gergelyék folyamatosan próbálnak minket eltéríteni abból a kampány, amit mi elterveztünk. Szerintem ezek ellenére végig tudtuk vinni azt, amit korábban elterveztünk, higgadtan, érthetően, szakmai alapon próbáltuk bemutatni, Budapest hogy működne Vitézy Dávid vezetése alatt. Bemutattuk, hogy milyen fejlesztéseket akarunk és tegyük hozzá, Vitézy Dávidnak volt a legrészletesebb programja. 

Azt a reményt akartuk átadni a választóknak, hogy el tudunk képzelni egy olyan fővárost, ami kiszabadul a politikai csatározások mocsarából, amit bármely oldal nem tud lehúzni arra a szintre, ami veszélyezteti működőképességet és lehetetlenné teszi a fejlesztéseket. Remélem, ezt sikerült átadni a választóknak és Vitézy Dávid kerül ki győztesen. 

Elindult a XIII. kerületben polgármester-jelöltként, mire számít ott?

Egy őszinte örömkampányt folytattunk és őszintén lehetett a zöldpolitikát képviselni. Azok a problémák, amiket látunk a kerületben, a zöldpolitika adja a legjobb, leghatékonyabb megoldást. Ezt tét és kötöttség nélkül tudtuk képviselni. 

Tét nélkül? Ez az esélytelenek nyugalmát jelenti, ennyire nehéz leváltani a kerületet 30 éve irányító polgármestert? 

Amikor erre a feladatra vállalkoztam, az volt a célom, hogy zöld csapatot, akiket képviselőjelöltek a kerületben, őket segítsük mandátumhoz. A siker az lenne, ha tudnánk zöld önkormányzati képviselőt adni a kerületnek, ugyanis 2019 óta nem volt zöld képviselő a XIII. kerületben. 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2024. június 09. 21:16
Ez bizony tilos és az egyetlen kérdés az a bűnügy pontos tényállása.
véna
2024. június 09. 20:48
Kellett a Magyargyűlölő mihasznák lakájcsony győzelméhez.
Syr Wullam
2024. június 09. 20:33
"2019 óta nem volt zöld képviselő a XIII. kerületben" Jólvanezígy. 😁
sentimental
2024. június 09. 20:28
Gyurcsány most falja fel orbánt pesten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!