Franciaország
ÉLŐ
Belgium

A neves európai lap is Orbán Viktor dolgozatával foglalkozik

2024. június 29. 15:11

A magyar miniszterelnök észszerű érvelése ezúttal sem maradt reakció nélkül.

2024. június 29. 15:11
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Európa válságban van. Eltűnőben az életünk kereteit meghatározó keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió is. A kontinens globális gazdasági súlya az elmúlt három évtizedben jelentősen és folyamatosan csökkent.

Az európai rend a szemünk láttára elpárolog – állandósult terrorveszély, foszladozó közbiztonság.

Visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség a nemzetközi politikában is – bezárkózás és blokkosodás, a szomszédban háború. Mindez nehéz helyzetbe hozta az európai nemzeteket, ráadásképp az emberek mindennapi életkörülményei is megnehezültek. Amit az európai emberek érzékelnek: béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás” – kezdte Orbán Viktor az írását, amelyet a The European Conservative is szemlézett.

Ezt is ajánljuk a témában

A magyar miniszterelnök szerint az európai emberek jól reagálták a válságra amikor a szuverenista erőkre voksoltak: a baloldali progresszió és háborúpártiság helyett az emberek elsöprő többséggel a változást ígérő pártokra szavaztak.

Az Európai Unió 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt.”

Orbán Viktor rámutatott, hogy a választók akaratát eltorlaszoló paktum ellenére folytatják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését. Úgy véli, a jobboldali pártoknak erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk, majd ki kell építeniük az e képviselőcsoportok közötti együttműködést.

A migráció kérdéséről

Brüsszelben viszont ahelyett, hogy átvennék a migrációt megállító országok – például Magyarország – sikeres gyakorlatát,

ezeket az országokat büntetik és a migránsok beengedésére akarják őket kényszeríteni”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Majd a népességről is írt a budapesti kabinet első embere. „2040-ig Afrikában 750 millió fővel nő a népesség. Magyarország mindenkit arra figyelmeztet, hogy ma még megállítja az afrikai migránsokat a kerítés, de ilyen rohamosan növekvő számok mellett csak a már középtávon helyben maradást eredményező gazdasági fejlesztésektől remélhetünk megoldást. Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs.”

Úgy fogalmazott, hogy „a válság ténye és a háborús helyzet súlyosbodása már jóval az európai parlamenti választások előtt egyértelműen jelezte: változásra van szükség Európában. Ez így nem mehet tovább!

Az európai emberek nagy többsége ezt gondolta, és az európai választásokon ki is fejezte akaratát.”

A miniszterelnök megjegyezte: vasárnap két meghatározó erejű esemény történik majd. 

„Vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk. Tegnap Amerikában is nagy lépést tettek a változás felé.

Ha minden a tervek szerint alakul, és a Jóisten is megsegít bennünket, az év végére a hazafiak többségre jutnak az egész nyugati világban. Hajrá!”

– zárta az írását a magyar miniszterelnök.

A Magyar Nemzeten megjelent írást teljes terjedelmében lefordították angolra és megjelent a The European Conservative oldalán.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. június 30. 07:11 Szerkesztve
Orbán Viktor dolgozatával foglalkozik----Svéd Finn NATO-sítással füstöljük fel Európát, mert így az jobban eláll. Vétón kívül is van gyakorlata. (a disznósonkáit pl. maga csinálta))
Skywalker_bp
2024. június 30. 07:09
Tehát senkinek nem kellett a Fidesz kontingens és most gyorsan összegereblyézne valamit a havon maradtak maradékából földrajzi alapon. Jól értjük? 🤣🤣🤣
sexykitty-101
2024. június 29. 21:14
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­ ­s­z­­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­­n­­­c­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
atti64
2024. június 29. 21:12
MINDENKI TUDJA HOGY AZ UNIOT MÁR LEGALÁBB 10 ÉVE IDIOTÁK IRÁNYITJÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SAJNOS BÜNTETLENÜL!!!!!!!!!!!!!A LÁMPAVASON LENNE A HELYÜK!!!!!!!!!!!!!!EGY FÖLDRÉSZT BASZTATOK SZÉT BÜDÖS PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!