Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Orbán: A Néppárt becsapta az európaiakat, elvitték balra a szavazataikat

2024. június 28. 11:29

„Szégyenteljes megállapodást kötött” a néppárt, a szocialisták és a liberálisok, Magyarországnak pedig nincs oka ezt támogatni – fogalmazott a miniszterelnök.

2024. június 28. 11:29
European Council Meeting June 27-28

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

 

Orbán Viktor új nyilatkozatában leszögezte, hogy az unió csúcsvezetői pozícióinak jelöltjeiről az Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok a választói akarat figyelmen kívül hagyásával és azzal szembemenve állapodtak meg. A miniszterelnök szerint ez szégyenteljes és elfogadhatatlan.

A miniszterelnök ezzel a mondattal arra reflektált, hogy az Európai Néppárt az Európai Bizottság eddigi elnökét, 

Ursula von der Leyent jelölte ismét a tisztségre.

„Szégyenteljes megállapodást kötött a néppárt, a szocialisták és a liberálisok, Magyarországnak pedig nincs oka ezt támogatni” – közölte Orbán Viktor Brüsszelben. A miniszterelnök kiemelte: a megállapodást nem az eddigi teljesítmény vagy programok mentén, hanem pártalapon és a hatalmi osztozkodás jegyében hozták meg. Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy Magyarország nem tudja támogatni az Ursula von der Leyen mandátumának meghosszabbítását, mert a jogállamiság eszközét pártalapon és politikai alapon használta, és használja Magyarországgal szemben.

A miniszterelnök szerint ez a döntés pimaszság lenne az európai választókkal szemben, akik többségükben a jobboldalra szavaztak és szerettek volna egy jobboldali európai vezetést látni. 

De szerinte a néppárt begyűjtötte a jobboldali szavazatok egy részét, majd elvitte balra, és így becsapták az európai választókat.

Orbán hozzátette: „Ez a most létrejött koalíció az a hazugság és a becsapás pártkoalíciója, amely se az elmúlt öt év rossz teljesítményét nem veszi figyelembe, se a következő szakaszra szóló programokról nem szól, csak hatalmi osztozkodásról”.

***

 

 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2024. június 29. 17:48
Rég nem jobb vagy baloldalról szól a mese. Itt már csak az elúszott birodalmi álmaikat sirathatják a mémetek, Az új Német-Római birodalom Ursulával az élen, már csak egy vicc. Hiába reménykednek a migráns aranyásók. dühösek is rendesen, és fenik a kést.
sexykitty-101
2024. június 29. 00:56
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­a­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
sexykitty-101
2024. június 29. 00:55
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­e­l­d­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­­­n­­c­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
nebulo15
2024. június 29. 00:54
A "nagyot nyerő" európai jobboldal, szuverenista oldal (Meloni, Le Pen, Salvini, spanyol VOX, osztrák Szabadságpárt, lengyel PIS, német AFD, a FIDESZ-szel együtt, stb.) szintén becsapta választóit. Nem képes egységes tömbbé válni, tárgyalgatnak és a végén a "hegyek vajúdásából születik egy kisegér". Mind azt keresik a másikban ami elválasztja őket, ami miatt lehet a másikat rühelni és nem pedig azt keresik ami összeköti őket. Ez a másik, ellenoldalon ez alaptétel, ezek pedig olyan hülyék, hogy nem képesek ezt az egyszerű szabályt a kapcsolatrendszerűkben uralkodóvá tenni. SZÉGYELJÉK A NAGY POFÁJÚKAT, ÍGY BRÜSSZEL SOHA NEM LESZ ELFOGLALVA !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!