Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Orbán Viktor: Az Európai Néppárt és a baloldal többi pártja visszaél a választóktól kapott felhatalmazással

2024. június 29. 07:08

Egy háborúpárti koalíció köttetett újra. De a magyar kormányfő szerint a jobboldaliaknak továbbra is az a feladatuk, hogy érvényt szerezzenek az európai választók akaratának.

2024. június 29. 07:08
null

Nyitókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

„Európa válságban van. Eltűnőben az életünk kereteit meghatározó keresztény civilizáció. Lejtmenetben az Európai Unió is. A kontinens globális gazdasági súlya az elmúlt három évtizedben jelentősen és folyamatosan csökkent. Az európai rend a szemünk láttára elpárolog – állandósult terrorveszély, foszladozó közbiztonság. Visszaszorult az európai érdekérvényesítési képesség a nemzetközi politikában is – bezárkózás és blokkosodás, a szomszédban háború. Mindez nehéz helyzetbe hozta az európai nemzeteket, ráadásképp az emberek mindennapi életkörülményei is megnehezültek. Amit az európai emberek érzékelnek: béke, rend és fejlődés helyett háború, migráció és stagnálás.”kezdte Orbán Viktor az írását.

Ezt is ajánljuk a témában

Kifejtette, a buborékban élő brüsszeli bürokrácia az elmúlt években számos hibás politikai döntést hozott. Ezek a döntések miatt Európa egyre inkább belesodródik egy olyan háborúba, amin semmit semmit sem nyerhet, de könnyen mindent elveszíthet.

A brüsszeli bürokraták akarják ezt a háborút, sajátjuknak tekintik, és le akarják győzni Oroszországot. Az európai emberek pénzét folyamatosan Ukrajnába küldik, a szankciókkal lábon lőtték az európai cégeket, felhajtották az inflációt és megélhetési nehézségek közé lökték az európai polgárok millióit”

 – fogalmazott a miniszterelnök.

Hozzátette, hogy az adóemelésekkel rontották a kontinens versenyképességét, adok-kapokba keveredtek Európa legfontosabb kereskedelmi partnereivel. Szerinte Európa ma több kőszenet használ, és magasabbak az energiaárak, mint öt évvel ezelőtt. 

A kivéreztetés ellen napi szinten tiltakoznak az európai gazdák, és közben nyakló nélkül tódulnak be dömpingáron a kétes minőségű ukrán agrártermékek”

 – hangsúlyozta a kormányfő.

Rámutatott, az Európai Unió bővítése a Nyugat-Balkán országaival teljesen megrekedt – csak a magyar bővítési biztos heroikus küzdelme hozott némi előrelépést. Szerinte továbbra is igaz, hogy az unió­nak nagyobb szüksége van az új tagállamokra és azok gazdasági lendületére, mint bármikor korábban. A félrekezelt migrációs politika miatt pedig ma is özönlenek Schengen területére az illegális migránsok, fűzte hozzá.

Brüsszelben viszont ahelyett, hogy átvennék a migrációt megállító országok – például Magyarország – sikeres gyakorlatát, ezeket az országokat büntetik és a migránsok beengedésére akarják őket kényszeríteni”

 – jelentette ki.

Majd a népességről is írt a budapesti kabinet első embere. „2040-ig Afrikában 750 millió fővel nő a népesség. Magyarország mindenkit arra figyelmeztet, hogy ma még megállítja az afrikai migránsokat a kerítés, de ilyen rohamosan növekvő számok mellett csak a már középtávon helyben maradást eredményező gazdasági fejlesztésektől remélhetünk megoldást. Európának nagy fejlesztési programot kellene indítania Afrikában, de ilyen terv Brüsszelben még a látóhatáron sincs.” 

Úgy fogalmazott, hogy

a válság ténye és a háborús helyzet súlyosbodása már jóval az európai parlamenti választások előtt egyértelműen jelezte: változásra van szükség Európában. Ez így nem mehet tovább!

 Az európai emberek nagy többsége ezt gondolta, és az európai választásokon ki is fejezte akaratát.”

Szerinte az európai emberek jól reagálták a válságra amikor a szuverenista erőkre voksoltak: a baloldali progresszió és háborúpártiság helyett az emberek elsöprő többséggel a változást ígérő pártokra szavaztak. 

Az Európai Unió 27 országából 20-ban olyan szuverenista vagy jobboldali párt nyert, amely kimondottan a változás ígéretével kampányolt.”

Orbán Viktor rámutatott, hogy a választók akaratát eltorlaszoló paktum ellenére folytatják az európai jobboldali pártok együttműködésének kiépítését. Úgy véli, a jobboldali pártoknak erős európai parlamenti frakciókat kell létrehozniuk, majd ki kell építeniük az e képviselőcsoportok közötti együttműködést.

Vasárnap két meghatározó erejű esemény történik majd. Vigyázó szemünket Párizsra és Bécsre érdemes vetnünk. Tegnap Amerikában is nagy lépést tettek a változás felé. Ha minden a tervek szerint alakul, és a Jóisten is megsegít bennünket, az év végére a hazafiak többségre jutnak az egész nyugati világban. Hajrá!”

 – zárta az írását a magyar miniszterelnök.

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 279 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. június 29. 15:40
Na, kié lesz Magyarország? ENKLÁVé.
sexykitty-101
2024. június 29. 14:44
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­k­­­e­­­l­­d­­ ­­a­­ ­­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­u­­n­c­­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
SzaboGeza
2024. június 29. 14:42
Mi Magyarok az Arabokkal jól vagyunk, Ti germánok meg nem lesztek!!!!:)
bodrigyuri
2024. június 29. 13:41
Majd egy évig hajtogatta az új varázsszót, hogy szuverenista. Most, hogy megalakul nélküle és a MH-kal a fakció, már vigyáznia kell, nehogy elhagyja a száját. Szánalmas a kupecdisznó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!