Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A Fővárosi Választási Bizottság elítélte Karácsony Gergely gyerekes, főpolgármesterhez méltatlan akcióját (VIDEÓ)

2024. június 19. 15:12

A baloldali városvezető a választási kampány hajrájában ragasztotta át Vitézy Dávid plakátját.

2024. június 19. 15:12
Vitézy Dávid Facebook-oldala Karácsony plakátrongálás

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Szentkirályi Alexandra visszalépését követően a regnáló főpolgármester agresszív lejárató hadjáratot indított Vitézy Dávid ellen, és minden fórumon kormánypártisággal vádolta – írja a Magyar Nemzet

Ennek jegyében Karácsony Gergely az aktivistái társaságában a Vitézy Dávidot népszerűsítő plakátok rongálásába kezdett, és olyan matricákat ragasztottak rá, amelyen az állt:

Vitézyvel a Fidesz át akar verni. Ne hagyd!

Emellett pedig impresszum nélküli választási plakátok jelentek meg városszerte, amelyeken azzal vádolták meg Vitézy Dávidot, hogy valójában a kormánypárt jelöltje, aki át akarja verni a választókat.

Ezeket a vádakat az LMP főpolgármester-jelöltje elutasította, és a plakátrongálás miatt feljelentést tett a Nemzeti Választási Bizottságnál, illetve a rendőrségnél.

Az ügyben nemrég határozatot hozott a Fővárosi Választási Bizottság, amelyben elítélte Karácsony Gergely akcióját.

A Fővárosi Választási Bizottság három tekintetben (a plakát átragasztása, az impresszum hiánya, a plakátok átragasztásának sugallása) állapított meg jogsértést, és a további jogsértéstől a jogsértőt eltiltotta. Mindkét kifogástevő kérte emellett bírság megállapítását is, ezért a jogsértések megállapítása után a Fővárosi Választási Bizottság a bírság kiszabását vizsgálta meg – írta határozatában az FVB. Hozzátették: a jogsértés esetében pénzbüntetést nem állapítanak meg.

Az ominózus esetről videó is készült


 

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. június 21. 07:26
Zokni nem kepes gondolkodni.
Zokni
2024. június 19. 20:01
Azért persze nem jár büntetés, amiről a felragasztott szöveg szólt: a Fidesz két jelöltet indított, hogy becsapja azokat a választókat, akiknek elegük volt - éppen a Fidesz 14 éve tartó folyamatos politikai kampányából.
Chekke-Faint
2024. június 19. 19:03
Elítélte? Na puff, nagyobbat szarik egy komcsi másra, nem erre.
George P.
2024. június 19. 18:59
"A Fővárosi Választási Bizottság elítélte Karácsony Gergely gyerekes, főpolgármesterhez méltatlan akcióját" Le kellene vonni a szavazatokból 500 karigeri szavazatot. Egyből tudná hol a helye. (A sarokban, sirdogálva)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!