Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Mióta Karácsony a főpolgármester, nincsenek gyerekeknek szóló érdemi fejlesztések Budapesten

2024. május 26. 11:51

Persze, erre Karácsonyék minapi vállalása a gyermekvédelmi törvény eltörléséről és az LMBTQ-inkluzív oktatás bevezetéséről egyfajta magyarázat lehet.

2024. május 26. 11:51
Szalai Piroska
Szalai Piroska
Facebook

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

„Kezdjük a számokkal: 1,671 millióan lakunk Budapesten a KSH 2023. január 1-i adata szerint, ebből közel 270 ezer a gyermek, azaz aki még nem nagykorú. Továbbá emlékezzünk arra is, hogy Budapesten él 502 ezer édesanya. E csoportba azok is beletartoznak, akiknek már felnőtt a gyermeke. Egy város életében ekkora csoportok már nem elhanyagolhatók, szerintem mindenképpen érdemes külön figyelni rájuk a döntéshozatal során! S ezt nemcsak a holnapi gyereknap miatt gondolom így!

Nézzünk pár konkrét fővárosi finanszírozású önkormányzati fejlesztést! A teljesség igénye nélkül fókuszáljunk csak a játszóterekre, hagyjuk figyelmen kívül most minden mást. 

Budapesten az első nagyméretű játszótér-építési korszak 1928–1933 között volt, amikor az orvostársadalom a tuberkulózis elterjedtségének megdöbbentő statisztikáira hivatkozva kiállt a parkok építése, az utcák fásítása és a játszóterek létesítése mellett.

Magyarország első öko-játszóterét 2011. szeptemberében adta át Tarlós István a Margitszigeten. 

A beruházás harmadát akkor svéd támogatásból finanszírozták.

2014-ben a Család Nemzetközi Évében a Fővárosi Önkormányzat felújította a gellérthegyi Kőcsikós játszóteret. Az átadásra «Gellérthegyi Pikniket» szervezett, meghívta a város nagyközönségét egy tartalmas egész napos családi programra, ennek részeként Guinness rekordot felállítva 15 ezer egynyári növényt (jobbára árvácskát) ültettek a szabadba a gyerekek és a felnőttek együtt.

2017-ben a Főkert a 150. születésnapján nemcsak felújította, de újraépítette és XXI. századivá fejlesztette az akkor már 50 éves gellérthegyi csúszdaparkot, Budapest egyik legismertebb ikonikus játszóterét.

Emellett a kerületek is számos nagyon komoly fejlesztést valósítottak meg.

2019 óta azonban a Fővárosi Önkormányzat háza tájáról ilyen fejlesztésekről nem hallani. Van egy-két hír arról, hogy lefestenek egy-két helyen néhány játékot, de azt azért nem hívhatjuk fejlesztésnek, maximum időszerű karbantartásnak

Karácsonyék minapi vállalása a gyermekvédelmi törvény eltörléséről és az LMBTQ-inkluzív oktatás bevezetéséről egyfajta magyarázat arra, hogy miért nincsenek családbarát intézkedések, a gyerekeknek szóló fejlesztések a fővárosban.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Hogy is volt ez a „fideszes hazugsággal”? Mi is itt az „álprobléma” és az „üres riogatás”?

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:01
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­k­­­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­­­u­n­­c­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
kokrowatz-0
2024. május 27. 23:54
továbbá karigeri egy űrkikőtőt sem épített még budapestre, pedig lett volna rá ideje!
FeketeFehér
2024. május 26. 17:12
Mondjuk egy közepesen tájékozott budapesti is tudna mondani budapesti játszótér fejlesztéseket. Csak Szalai Piroskának nem megy. Jó, neki se gyereke, se unokája, és erősen be van savanyodva.
Mich99
2024. május 26. 16:37
@:FeketeFehér 2024. május 26 Szabó Tímea ugyan egy tájékozatlan elmebeteg, de legalább Kamu Geri szorgos seggnyalója. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!