Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Lecsapott a NAV – Karácsony kampányfinanszírozási botrányának főbb szereplőinél razziázott a hatóság

2024. május 23. 20:51

Karácsony Gergely politikai leszámolásnak tartja a történteket.

2024. május 23. 20:51

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Házkutatást tartott a napokban Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél, Tordai Csabánál, illetve több más helyszínen is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – írta a Magyar Nemzet.

A razziáról maga a főpolgármester számolt be közösségi oldalán. Karácsony a történtek kapcsán úgy fogalmazott, 

Öt éve vadásznak rám, most ebben is szintet lépett Rogán Antal”.

A főpolgármester tájékoztatása szerint szerdán a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat készített másolatot Tordai ügyvédi munkájához használt számítógépéről.

„Az elmúlt tizennégy év, a teljes Orbán-rezsim időszakában végzett ügyvédi tevékenységének iratait, köztük magánokiratokat, magánjogi ügyletek dokumentumait másolták le” – sorolta Karácsony, aki ezek után még hosszan érvelt amellett, hogy itt politikai leszámolásról van szó. 

Tordainál korábban már a 99 Mozgalom ügyében is volt hasonló hatósági intézkedés – idézte fel a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

A Magyar Nemzet összeállításában úgy fogalmazott, hogy a NAV-razzia nyilvánvalóan összefügg az ellenzék és Karácsony Gergely 2019-es kampányfinanszírozási botrányával, ami miatt az adóhatóság, Budai Gyula feljelentése nyomán, költségvetési csalás gyanújával nyomozást folytat.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Perjés Gábornál és Mravik Zsoltnál is megjelent a hatóság

Információik szerint a nyomozók többek között megjelentek a Karácsony 2019-es kampányát levezénylő Mindenki Budapestért Egyesület székhelyén, amely az egyesület elnökének, Perjés Gábor bejelentett tartózkodási helye is egyben. 

De ugyancsak házkutatást tartottak a külföldi pénzmozgásban érintett Bakony Rental Kft.-nél, amely cím a cég ügyvezetőjének, Karácsony régi bizalmasának, Mravik Zsoltnak és élettársának, Tordai Csabának bejelentett lakóhelye is. Úgy tudni, a nyomozók jártak utóbbi cég könyvelőjénél is.

Mint ismert, Budai Gyulai fideszes országgyűlési képviselő költségvetési csalás, pénzmosás, hűtlen kezelés, valamint hamis magánokirat felhasználásának megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságánál.

Korábban a Magyar Nemzet tényfeltáró cikkében arról írt, hogy a főpolgármester kampányába egy észt cégtől érkezett külföldi pénz a Mravik Zsolt által tulajdonolt Bakony Rental Kft.-hez, majd onnan a Városházán dolgozó közvetítő segítségével a 99 Mozgalom botrányából jól ismert Perjés Gáborhoz, a főpolgármester bizalmasához, a kampányt bonyolító Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület irányítójához került. Perjés  pedig több alkalommal, megközelítőleg 75 millió forintot fizetett be a Mibu bankszámlájára.

Azóta az is kiderült, hogy az észt cég a Seven Chieftains and Partners OÜ, amelynek vezető tisztségviselői, Bajnai és Gyurcsány emberei, Ficsor Ádám volt titkosszolgálati miniszter és Szigetvári Viktor egykori kabinetfőnök, akik a DatAdat mögött is állnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:12
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­­­k­­e­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­­x­i­­ ­p­­u­­n­­­c­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Ez D-dúr és e-moll
2024. május 24. 05:31
Ahol a hatóságokat használja fel a hatalom politikai ellenfelei ellehetetlenítésére, ott a karhatalmat is fel fogja. Legalább annyit adhatnának a formára, annyi mértéktartás lehetne bennük, hogy nem közvetlenül a választások előtt élnének vissza hatalmukkal! De nincs bennük mértéktartás, mert a romlottság olyan fokára értek, ahonnét már nincs út visszafelé. Józan eszű és ép erkölcsű ember nem támogathat egy ilyen hatalmat.
tapir32
2024. május 24. 04:52
NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR HAJRÁ ALEXANDRA!
llnnhegyi
2024. május 24. 03:22
Kedves olvasók! Tippeket kérek,hogy milyen képet fog vágni Karácsony Gergely,amikor felkeresik hivatalos személyek és megmutatják neki az új öltözet kiegészítőjét : a lakkozott vezetőszárat? ( az én tippem: mint amikor vasmarok szorítja tökét)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!