Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Bajnai-féle üzleti körök állnak Karácsony Gergely 2019-es külföldi kampányfinanszírozása mögött

2024. május 23. 11:06

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2024. május 23. 11:06

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

Noha Karácsony Gergely azt állítja, hogy egyszer sem finanszírozták külföldről a kampányait, most mégis nyomozást indított a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt a 2019-es főpolgármester-jelölti kampányával kapcsolatban – közölte a Facebook-oldalán csütörtök reggel Budai Gyula. 

A fideszes politikus videójában Karácsonynak címezve azt mondta, „a főpolgármester hazudik”, majd emlékeztette, hogy melyik volt az a cég, amelyik 112 millió forintot utalt a Bakony Rental Kft.-nek: a Seven Chieftains and Partners OÜ, 

amely mögött Bajnai és Gyurcsány emberei, Ficsor Ádám volt titkosszolgálati miniszter és Szigetvári Viktor állt, akik a vezető tisztségviselői ennek a külföldi cégnek, és akik a DatAdat mögött is állnak.

Budai emlékeztetett: az átutalt pénzből Karácsony egyik bizalmasa 75 millió forintot egy városházi dolgozón keresztül eljuttatott a 99 Mozgalom botrányából jól ismert Perjés Gábornak. Ő ezt befizette a Mindenki Budapestért (Mibu) Egyesület számlájára.

Na, ebből a pénzből finanszírozták az ön 2019-es kampányát

– mondta Budai, aki felszólította Karácsonyt, hogy fejezze be a hazudozást és mondja el a valóságot.

A fideszes politikus azután fordult a hatósághoz és tett több súlyos bűncselekmény miatt feljelentést, hogy a Magyar Nemzet részletes tényfeltáró írást közölt arról, hogy a főpolgármester öt évvel ezelőtti kampányát külföldi forrásból finanszírozták. 

Ahogy arról napokkal ezelőtt a Magyar Nemzet beszámolt: a főpolgármester kampányába pumpált pénz egy gépjármű-bérbeadással foglalkozó cégen keresztül érkezett, majd a Városházán dolgozó közvetítő segítségével a 99 Mozgalom botrányából megismert Perjés Gáborhoz, a főpolgármester bizalmasához, a kampányt lebonyolító Mindenki Budapestért Egyesület irányítójához került, aki több alkalommal összességében több tízmillió forintot befizetett a Mibu bankszámlájára.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­É­­r­t­­­é­k­­­e­l­­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­­x­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Palatin
2024. május 23. 22:52
A Tommaso nevü ámokfutó, - aki itt a fórumban elállja a napsütést -, egy utólsó fázisos hagymázas, Down-kóros pszichopata, mazochista elhajlással. Amit ez a kelekóla, leaszfaltozott agyú szellemi és morális hajléktalan skizo itt a fórumban összeidétlenkedik, az egy sátánista vallási köntösbe bujtatott ideológiai maszturbáció. Javasolnám neki, hogy a nevét módosítsa egy csipetnyit, "Tom a maso" -ra.
Palatin
2024. május 23. 22:52
RADNÓTI, A MÁRTIR BUDAPESTI KÖLTÖ BIZTOSAN NEM SZAVAZNA KARÁCSONYRA Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nekem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Eközben a bús a fenébe kiván téged elárvult pesti néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs.
Tommaso
2024. május 23. 16:27
ORBÁNÉK lehetnek a hazánk szuverenitását is veszélyeztető hálózat magyar kulcsemberei. És ez senkinek nem újdonság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!