Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Két héten belül eldől Gyárfás Tamás sorsa

2024. május 22. 09:28

A büntetőügy iratai nemrég érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblára.

2024. május 22. 09:28

Nyitókép: Gyárfás Tamás és Zamecsnik Péter a bíróságon (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Az elsőfokú ítélet ellen bejelentett fellebbezések nyomán a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik az 1998-as Fenyő-gyilkosság kapcsán indult büntetőper, amelyben februárban a Fővárosi Törvényszék Gyárfás Tamást, bűnsegédként elkövetett emberölés miatt hét év fegyházbüntetésre, míg Portik Tamást, felbujtóként elkövetett emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte. 

Az ügyészség már az ítélethirdetést követően bejelentette fellebbezését, egyben kezdeményezték Gyárfás Tamás letartóztatását (Portik már évek óta börtönben ül más emberölések miatt), de a Törvényszék elutasította az indítványt.

Május 8-án a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség bejelentette: benyújtották a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblának az elsőfokú ítélet elleni fellebbezését, amelyben 

Gyárfás esetében a felbujtói minősítés megállapítását, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosítását kezdeményezték. 

A fellebbezés részeként ismét kezdeményezték Gyárfás letartóztatását. 

A Mandiner a letartóztatási indítványról és a másodfokú eljárásról megkérdezte a Fővárosi Ítélőtáblát, amely lapunkkal közölte:

A büntetőügy iratai nemrég érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblára. 

A kényszerintézkedés tárgyában két héten belül lesz döntés, a másodfokú eljárás kitűzése pedig október-november hónapra várható.

Az ügyben nemrég megszólalt a Nap Tv volt tulajdonosának védője, Zamecsnik Péter, aki az ATV-ben arról beszélt, hogy egy privát nyomozás eredményeképpen olyan információk birtokába jutott, amely új bizonyítékként szolgálhatnak, egyben elvezethetnek a valódi felbujtóhoz. Erről azonban az ügyvéd akkor nem mondott többet. 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. május 22. 15:19
Majd jó pénzért Tasnádi elintézi neki a hátralevőt...
atti64
2024. május 22. 12:05
IRÁNY A SITT KOMÁM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE TART LÉPÉST INDULJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eref
2024. május 22. 11:32
Jól értem? Van egy megfellebbezett 7 éves fegyháza és szabadlábon kószál? Nem az a szabály, hogy 5 év fölötti büntetéssel fenyegetett ügyben automatikus előzetes? Nemhogy már egy nem jogerősen elítélt esetében? Vagy vannak egyenlőbbek?
macskusz-4
2024. május 22. 11:27
Meg kellene kérdezni a CIA- t. Biztos tudják, hogy volt. Szóval az mszp- szdsz volt. Mert Fenyő át akart állni. És elmagyarázták neki, hogy nem szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!