Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Idén minden harmadik magyar a Balatonhoz utazna egy kutatás szerint

2024. május 30. 19:15

A balatoni utazást tervezők döntő többsége – különösen a 20 év alatti fiatalok – leginkább nyári üdülést választ, de vannak, akik tavasszal, ősszel, illetve télen is szívesen kapcsolódnak ki a tónál.

2024. május 30. 19:15

Nyitókép: Zenit X / Getty Images 

Az idén minden harmadik magyar biztosan tervez legalább egy balatoni üdülést, a legtöbben nyáron pihennék ki magukat a magyar tengernél – ismerteti a Mandilla Hotel és az Opinio piackutató közös reprezentatív felmérése.

Az MTI-nek csütörtökön küldött felmérés szerint tízből négy budapesti akar idén a Balatonnál pihenni, minden ötödik magyar pedig még nem döntötte el, hogy üdül-e a tó környékén.

A balatoni utazást tervezők döntő többsége (71 százalék) – különösen a 20 év alatti fiatalok (85 százalék) – leginkább nyári üdülést választ, de vannak, akik tavasszal (11 százalék), ősszel (14 százalék), illetve télen (8 százalék) is szívesen kapcsolódnak ki a tónál.

Az üdülésre naponta fejenként legalább 10-20 ezer forint közötti összeget szánna a megkérdezettek döntő többsége (66 százalék). Az összes válaszadó közel negyede 20-40 ezer forintot kalkulál személyenként, míg hét százalék ennél is többet áldozna a napi kiadásokra az idén.

A kutatásban részt vevő magyarok fele 1-2 napban vagy hosszú hétvégében gondolkodik, negyedük egy hetet, míg minden tizedik válaszadó minimum két hetet tölt a Balatonnál.

A felmérés a Mandilla Hotel megbízásából az Opinio piackutató applikációval készült 2024. április 4-9. között, 1042 fős mintán. Az eredmények országosan reprezentatívak a 16-59 éves, okostelefonnal rendelkező lakosságra kor, nem, iskolai végzettség, lakóhely településtípusa és régiója szerint.

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken: https://forms.gle/5nJsK1aRNgGX4MHdA 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2024. május 30. 20:07
Tudjuk. A Balaton drága, szar és senki nem tudja kifizetni, csak a gazdag fideszesek. Mégis zsúfoltak a strandok egész nyáron és ilyenkor alig van már szállás aug. végéig.
files32
2024. május 30. 19:52
Csak az a fránya feltételes mód közbeszól.
billysparks
2024. május 30. 19:32
Én is ide utaznék, de több eszem van. Bosnyák tengerpart,Neum, apartman a tengerparton, tengerre néző erkéllyel , 4 főre 5 éjjel 88 000 Ft. Egy átlagos vacsora egy átlagos tengerparti étteremben 2500-3000 ft.( Jó, a polipért, rákért elkérnek 5000 ft-ot is.) Sör 2 euro ( 4 kilométer), egy raki 1 euro.... Hazafele még pár nap a Jablonica tó partján ( kenuval a Neretva kanyonba, stb...) Mostar, Szarajevóban 2-3 nap, lődörgés Bascarsijában... Ez annyiban van, mint egy hétvége a Balatonon. Írom ezt úgy, hogy nem fikázom a Balatont, csak egész egyszerűen nem éri meg ott nyaralni. Nem rossz hely, az északi parton nagyon jól el tudok borozgatni a cimborákkal. De... a vendéglátás minősége, az ételek, a környezet egy egészen más kategória a balatoni nyár töredékéből. Egy magyar átlagfizetésből éppen nem megfizethetetlen a Balaton, de ár/érték arányban azért hagy némi kívánnivalót maga után.
2024. május 30. 19:25 Szerkesztve
Persze persze, még többen is utaznának, csak a zömük nem tud, mert nincs miből... Mondtam már hogy piszkosul utálok mindig első és második lenni.?.. Mit is métrtek pontosan? A szándékot, vagy a lehetőséget, vagy csak ez is egy reklámcikk Méhszarhos Lölőnek. (esetleg orrtúr ista bán Récsöl fel o csút va rácselezett és újabb öngól trúgott a családi főfocispánnak?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!