Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

A rendszer részei, és egy még tovább osztott ország

2024. május 31. 20:38

Szabályokon lehet ugyan változtatni, csak utána túl kellene járni Orbán Viktor eszén.

2024. május 31. 20:38
ORBÁN Viktor
Selmeci János
Klubrádió

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

„Továbbra is a rendszer részei vagyunk, szabályait betartjuk, az országhoz, az Európai Unióhoz való viszonyunkat pedig az Orbán Viktorhoz való viszonyunk határozza meg, legalábbis erről kívánunk beszélni – nekem ezt üzente a tegnapi ügynevezett vita szereplőinek többsége, és ez számomra azt sejteti, várat még magára az a változás, amit egyébként feltételezhetnénk az elmúlt hónapok eseményeiből, és persze abból is, hogy a Fideszben úgy érezték, szükségük van erre az úgynevezett vitára.

Bár néha már-már úgy tűnt, végül az MTVA, tehát a Rogán Antal által megszabott kereteket nem nagyon merték feszegetni az ellenzéki politikusok, azaz az történt, ami az Orbán-rendszerben általában szokott; ellenzéki politikusok beszéltek, és eljátszották a szerepüket. Mert ami Orbán Viktornak nagyon kell ebben a demokráciának látszó valamiben az a versenyképtelen, de létező ellenzék, a csóró, de működő kritikus sajtó, a szintén csóró, de külföldi forrásokból is gazdálkodó civil szféra, és négy évente egy választás, aminek az általa kialakított szabályait minden résztvevő elfogadja, azaz mindenki úgy tesz, mintha az egy olyan választás lenne, aminek nem ismerjük előre az eredményét. Az, hogy a vita létrejött, megmutatta, hogy a szabályokon lehet ugyan változtatni, csak utána túl kellene járni Orbán Viktor eszén. Ha ez megtörtént volna, nem lettek volna az ellenzéki vezetők a köztévében ilyen sokszor megdicsérve.

Ez annak ellenére így van, hogy még Fidesz szavazóként is szomorú lehetett látni azt, ami az elmúlt két évtizedben Deutsch Tamással történt. Fontos hozzátenni azt is, hogy az Orbán-rendszerből kitörni egyáltalán nem könnyű egy politikusnak, de egy újságírónak sem; mi is mindig elmegyünk a kormányinfóra a minisztert kérdezni, és úgy teszünk, mintha az ott igazi lenne.

Szerintem a rendszernek szintén kedvez, ami az utcán láttunk; jelesül az, hogy a Tisza Párt és a Demokratikus Koalíció egyaránt a kormányváltásban bízó híveinek nem sikerült nyugodtan, kiabálás nélkül egymás mellett demonstrálni. A magyar társadalmat számtalan törésvonal feszíti szét, ha pedig egy új politikai szereplő megjelenése nem az egység, hanem a továbbszakadás irányába visz bennünket, attól nem csak még rosszabb hely lehet az ország, de az jön ki belőle a legjobban, aki a megosztásban, a gyűlöletben a legjobb.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dryanwolf
2024. május 31. 21:47
A polgári karakter "...a megosztásban, a gyűlöletben a legjobb. Biztosan hallottak már róla. A Karmelitában lakik.” (az eredeti)
recipdoki
2024. május 31. 20:58
Majdmegmondom Igaz, igaz, Vnyadt Vnyadtovics Vinyov. Mintha csak magam mondtam volna. höhööö Minél előbb emlékművet neki.
recipdoki
2024. május 31. 20:54 Szerkesztve
Van egyáltalán valami, amiért Orbán Viktor a felelős? Semmi? A legtöbbször - szinte minden második-harmadik percben - emlegetett név Orbán Viktoré volt, aki nem volt jelen, nem készül az EP-be, nem rajta múlik majd - bármit is mond - Európa jövője. Orbán mit szeretne? Megmaradni továbbra is a kassza kulcsával a zsebében. Nem lopott még eleget. Annyit tennék hozzá hogy a szellemi érzelmi színvonal azért látszódik ki hogyan kommunikál....Deutschot látta??Deutsch nem a szokásos formáját hozta? Felmondta a szokásos mantrát és kés Az emberi nem megcsúfolása, vizuális és mentális környezetszennyezés, az egész kreatúra egy groteszk gúnyrajz, az ostoba címszót már régóta a "d" - nél. Deutsch Tomi betanulta a stúdióhoz vezető úton látott óriásplakátok szövegeit, majd felsorolta őket. 10/10, engem meggyőzött, mindenképpen támogatni fogom, hogy egy ilyen mentálisan beteg ember képviselje az országunkat, bármilyen formában tessük a szinonimaszótárba,ez az ország Tompikát érdemli höhöö..
Majdmegmondom
2024. május 31. 20:46
Mindez csak azt jelenti, hogy még mindig nincs megfelelő ellenfele a Fidesznek és amíg nem lesz, változás sem lesz. Rá kéne már ébredni, hogy a zorbánozással nem lehet nyerni, csak pár csökött agyú orbánfóbiást lehet az orránál fogva vezetni és ez pont 2/3 a Fidesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!