Elég volt! Itt az ideje, hogy végre úgy tekintsünk Magyar Péterre, ahogyan ténylegesen van – egész egyszerűen egy tökéletes ember áll előttünk!

2024. április 07. 05:52

Azért jó, hogy Magyar bizonyos témákról egyáltalán nem beszél, mert így legalább azokban nem mond ellent magának.

2024. április 07. 05:52
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Írtak már sokan sokfélét, olykor-olykor mintha kezdene is túltolódni a dolog – de talán éppen ezért indokolt végre megállni néhány percre, lehántani mindent, ami külsőleg rárakódott, nagyvonalúan figyelmen kívül hagyva mindazt, aminek nem voltunk személyesen tanúi:

nézzük végre a dolgot magát. A saját, torzítatlan, közvetlenül elénk tárt megnyilvánulásait.

Egész egyszerűen egy tökéletes ember áll előttünk.

Amikor a Partizánban meg kell képezni a kiábrándult ősfideszes imázsát, akkor

a nemzeti oldalhoz tartozó jobboldali emberként” leszögezi:

Én soha nem leszek a másik oldalon. Ez a családom, ez a kötődésem, ez a szocializációm”. Itt élnem, halnom kell, kvázi. Ugyanakkor érzi, hogy ne érezné, hogy a Spinoza Színház közönségének már akár diszkomfort érzése is lehet egy deklaráltan jobbos-nemzeti figurától, így eléjük járulva – a maga empatikus módján – sietve tisztázza, mielőtt félreértések támadnának:

Alapvetően én egy liberális ember vagyok,

vagy annak vallom magamat, bármennyire is szitokszó ez”. Majd megemlíti, milyen reakciókat kapott a most már természetesen csak „volt” oldalától (arról például, aki őt kevéssé elegáns kifejezéssel „takonygerincűnek” nevezte, ő bezzeg higgadtan és rezzenéstelen arccal jegyzi meg en passant a magas lóról, hogy az illetőnek „sok haszna nem volt az életben”). Egyébként is, őt kiskorában a szülei többször bevitték a Mérleg utcába, ahol kis „gadgeteket” kapott a Pető Iván bácsitól.

Gadgeteket, értjük, így mondják a szadeszes hűtőmágnest belpestiül.

Majd átmegy a Válasz Online-hoz, és

onnan már önérzetesen üzeni a Mandinernek, hogy ő valójában csak 9-10 éves korában volt liberális,

ha egyáltalán egy 9-10 éves gyereknek lehet bármilyen politikai beállítottsága”, de tízévesen már le van fotózva fideszes lufival. Minden közönségnek pontosan azt prezentálja, amit az hallani akar, hát nem tünemény az ilyen politikus?

A szövegszinten „polgári” Magyarországot építő közösségének bemutatkozását illusztráló képen egy férfi nemi szervet látunk a megfelelő trágár kifejezéssel

– a szende konzervatív majd tapsol a szövegnek, az alpári balliberális meg majd a képnek, suum cuique, ahogy azt kell.

Az egyik eszmefuttatásában azon lamentál, hogy miért kellett Varga Juditnak idén februárban lemondania, holott oly áldozatos munkával építették fel ők, mármint Magyar Péterék; ez a lemondatás „kicsit az én arculcsapásom is volt” és egyben a legutolsó csepp a pohárban – meséli nekünk az együttérző exférj áldozati pózában, mi pedig részvéttel beleborzongunk, hogy ez tényleg mennyire fájhatott a szerencsétlennek.

Hogy egy másik interjúban szinte egyidejűleg azt fejtegesse,

mennyire végtelenül összeférhetetlen volt egymással Varga Judit mostani párkapcsolata és a fideszes pozíciója,

mi pedig elismerőleg bólintsunk, amiért bátran rámutat, micsoda „politikai és jogi nonszensz”, vállalhatatlan anomália volt ez tulajdonképpen, hosszú hónapokon át. Tizenhárom százalékot a tisztán látó bölcsnek, de izibe’! (Feltehetném a kérdést, hogy amennyiben Varga Judit nem mondott volna le, és ezáltal Magyar Péter sem érezte volna magát arculcsapva, hanem szigorúan a „Nem leszünk az új földesurak jobbágyai és kiszolgálói” jegyében eredeti szándéka szerint elhelyezkedett volna Mészáros Lőrinc egyik cégénél, merthogy szerinte más érdemi munkáltató nem is létezik széles e hazában, szóval ha ez így lett volna, akkor ugye máig sem lenne probléma Varga Judit összeférhetetlensége –

de nem teszek fel ilyen kérdést, mert nem fizet a Tóni, akkor pedig minek fárasszam magam kötekedéssel.)

Mámorító kérlelhetetlenséggel küzd egy „új, demokratikus” Magyarországért, ahol „minden magyar ember számít” – de közben még arra is jut ideje, hogy a Mandiner „Hont András újra odaszólt Magyar Péternek” című, Hont András képével illusztrált Facebook-posztja alá az élesítést követő három percen belül odakommentelje a kérdést: „Ő ki egyébként?”.

Ezt is ajánljuk a témában

Le az egybites rogáni propagandával, előre a bohócfejecskés-emodzsis kommentháborúk útján! Kollektíven unjuk a gyurcsányozást, nosza, váltsunk tónizásra!

Mutassunk rá: a propagandáról azt kell tudni, hogy „ha kellően sokáig szajkóznak valamit, akkor az emberek hajlamosak előbb-utóbb elhinni”, majd szajkózzuk rendületlenül, hogy kritikusaink egytől egyig a Karmelita bábjai!

Tulajdonképpen (amint azt Rangos Katalinnak kifejtette) jóideje fontolgatta, hogy egyszer majd színre lép és közéleti szerepet vállal, az első februári visszajelzések alapján pedig – látván, hogy mekkora szeretettel fogadták a kocsmákban és a művelődési házakban

például Szabolcsban, ahová egy napra „lement” a volt barátnőjével

(melyik párkapcsolatban élő elváltnak ne lennének efféle spontán országjáró programjai) – szóval „pár nap”, „két hét után”, azaz február 24. környékére eldőlt, hogy tényleg beleáll a hazamentésbe; de azért február 20-án, amikor a Mandiner ellenzéki körökből származó információkra hivatkozva egy kanapés kép kíséretében megírta, hogy „Politikusnak készülhet Magyar Péter”, gondosan odakommentelte, hogy a hírből „A kanapé stimmel. További jó vergődést! ”.

A közönség pedig hangosan hahotázhatott a féknyúzt terjesztő „propagandistán”, hogy most, szűk másfél hónappal később aléltan hallgassa a hosszasan készülődő államférfijelölt tipródásának utólag elmesélt kulisszatitkait.

Fellélegzik a nép, amiért végre nem egy Márki-Zay Péterrel kínozzák, aki csípőből minősítette „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan” embereknek a vidéki szavazópolgárokat; most végre itt a nagyarcú NER-ficsúrokkal szemben fellépő nyakkendős forradalmár a Balázs Kicksben vett 47 990 forintos Nike cipőjében, aki elmeséli, „sok” családban hallott olyat, hogy „unokák levitték kis falvakba a nagyszülőkhöz a laptopot, és leültették a nagymamát, hogy ezt tessék megnézni, és utána a nagymama kicsit így vakarta a fejét”.

Óriási!

A NER által lerohasztott oktatási rendszerben gondolkodni meg nem tanított, ráadásul 

informatika „helyett” hittannal és etikával traktált fiatalok egyszerre laptopok segítségével visznek tudást a Karikó Katalinok korosztályának

– itt komoly csoda történt, nem kérdés.

De kit ne nyűgözne le egy olyan ember, aki egy interjúban a többperces monológját itt-ott belekérdezésekkel megszakítani próbáló újságírót határozottan rendre utasítja, mondván, hadd mondjam végig, köszönöm szépen,

Ezt is ajánljuk a témában

ellenben amikor ő faggatta odahaza a volt feleségét, átlagosan három másodpercenként vette vissza a szót,

nyilván előzékenységből, nehogy fáradnia kelljen házastársának a sok hangképzéssel.

Modern, európai” Magyarország épül itt, „a jelenlegi urambátyám világ helyett” – hangzik az ígéret, és érkezik is egy példa a konkrét megvalósításra: „Figyelj, Ervin, hogyha én egyszer polgármester leszek egy faluban, akkor Te leszel a művháznak a vezetője, ha nem az leszek, akkor meg leszel más”. S a közönség nevetve tapsol; talán remélve, hogy

a kultúra mellett a gazdaság területén is megvannak már a tréfa kedvéért egyszemélyi döntéssel kiválasztott spanok egy minőségileg európaibb ország felépítéséhez.

És hát lássuk be, ez azért tényleg elismerésre méltó teljesítmény: az EP-választások előtt két hónappal a NER-ből kiábrándult tömeg biankó csekket lobogtatva éljenez egy lépten-nyomon orbáni beszédfordulatokkal operáló politikust, aki Nagy Ervinnek mint szimpatizánsának már leosztott pályáztatás nélkül egy pozíciót,

arról azonban még nem adott tájékoztatást, hogy mit gondol háborúról, migrációról és az úgynevezett LMBTQ-jogokról.

Miközben írva van ugyanott, ahol a „ne féljetek”: „Legyen a ti beszédetek: igen – igen, nem – nem”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 634 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2024. április 09. 09:12
a Kossuth-romantikába egyszer már belevesztünk, többször nem lehet elsütni
moricka13-3
2024. április 09. 06:52
Elég volt! Itt az ideje, hogy végre úgy tekintsünk Magyar Péterre , ahogyan ténylegesen van - mert egész egyszerűen egy tökéletlen és zsákbamacska, mert előre nem látható kimenetelű, rejtett célú ember áll előttünk, akiről ezideig annyit tudhattunk, hogy Mádl Ferenc volt a keresztapja, jogErőss Pál a nagyapja, és végül, de nem mellesleg Magyar István ügyvédnek és Erőss Mónika birónak a fia-borja. Eddig arról sem szólt a fáma, hogy mindezeken túl kiféle-miféle, nem volt még híresztelés, szóbeszéd tárgya semmi abból, ami a kegyelmi ügy folyamányaként egyik pillanatról a másikra róla/róluk robbant. Annyi tanulság azonban már most is levonható Őkelmének a nagyratörő politikai-küzéleti céljait illetően, hogy előzetes pszichológiai alkalmassági vizsgálata legalább annyira indokolt, mint a gyermekotthon-vezetőknek, akiknek azt már kilátásba is helyezték.
Palatin
2024. április 07. 18:15
Én aztán valóban ki nem állhatom Gyurcsányt, da ha már minden kötél szakad, akkor inkább Toroczkai vagy Gyurcsány, mint ez a nőverő, taknyos, diktafon-mániás pszichopata.
Menhetten
2024. április 07. 16:45
Ha a rákaikálmán számolja a tömeget, akár 15 milliós is lehetett volna..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!