Törvénysértő lehet Gyurcsányék plakátkampánya

2024. március 04. 18:14

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt szerint az „Isten, Haza, Család” jelmondata szabadalmi jogvédelem alatt áll, azt nem használhatta volna föl a DK.

2024. március 04. 18:14
null

Az elmúlt napokban attól volt hangos a média, hogy a Gyurcsány-párt március végéig tartó plakátkampányt indított, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök arcképe látható „Isten? Haza? Pedofília!” felirattal. A DK plakátkampányát egyébként az ellenzéki térfélről is elítélték. Donáth Anna szerint a „Demokratikus Koalíció most már a sokadik olyan politikai üzenetet fogalmazza meg, ezúttal plakátkampány formájában, ami emberileg, erkölcsileg és politikailag is tarthatatlan”.

Ezt is ajánljuk a témában

Most pedig a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt adott ki egy közleményt az ügyben.  A párt szerint az „Isten, Haza, Család” jelmondata szabadalmi jogvédelem alatt áll, ezért 

engedély nélkül ezt a jelmondatot nem használhatták volna fel Gyurcsányék.

Mint írják: „A Független Kisgazda -, Földmunkás - és polgári Párt közli a politikai életben szereplőkkel, hogy az Isten Haza Család jelmondata szabadalmi jogvédelem alatt áll, ezért annak megjelenítése a kisgazdapárt engedélye nélkül törvénysértő. A Demokratikus Koalíció Isten Haza Pedofília felirattal megjelent plakátja alkalmas arra, hogy a pedofiliát kapcsolatba hozza a számunkra száz éve fontos és változatlan szent fogalmi hármassal”.

Ezt is ajánljuk a témában

Most pedofiloznak, korábban hidegen hagyta őket a gyermekvédelem

A DK legújabb plakátkampánya annak fényében különösen érdekes, hogy korábban semmilyen olyan javaslatot nem támogattak, amit a kormány a gyermekvédelmi rendszer szigorítása érdekében terjesztett elő. 

A baloldal többek között nem támogatta a pedofil nyilvántartás létrehozatalát. Így, ha rajtuk múlt volna, ma 

nem nézhetnék meg a szülők egy online adatbázisban, hogy a gyermekükkel foglalkozó személyt elítélték-e korábban gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt,

 de azt sem támogatták, hogy a gyermekek sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények ne évüljenek el. Tehát ha a baloldalon múlt volna a gyermekvédelmi szabályrendszer kialakítása, akkor ma nem lenne lehetősége a sértettnek bármikor, akár évekkel később is feljelentést tenni. 

Sőt, a gyermekvédelmi törvény elfogadását követően a baloldal képviselői Brüsszelbe jártak feljelenti a kormányt, amiért a parlamenti többség – a népakaratnak megfelelően – drákói szigorral sújtott le a pedofil bűnelkövetőkre. 

Mindezek mellett pontos képet ad a baloldal gyermekvédelemhez való hozzállásáról és a gyengekezű büntetőpolitikai megközelítéséről az, hogy 2010 előtt mindössze 81 pedofil bűnelkövető ült börtönben, ezzel szemben 2023-ban, a Fidesz-kormányok által végrehajtott BTK és gyermekvédelmi tárgyú törvények szigorításának köszönhetően már 663 pedofil bűnelkövető ül rács mögött. 

Forrás: Rétvári Bence Facebook-oldala

***

 

 Nyitókép:  Facebook

 

 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:26
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­­­l­­á­­n­­­y­o­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­­­k­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
urban63
2024. március 05. 08:43
AlkeszFleto mindennek alatt ezzel a plakáttal, mert ő mindkettőt elárulta-(kiárusította), és tudjuk, hogy Dante szerint is legmélyebb a kilencedik bugyrában a helye!
Jacques Foche
2024. március 05. 00:16
A védjegybitorlás nem biztos, hogy megáll. Viszont kétlem, hogy a jól ismert, kormánypropagandához használt (készült?) fotó felhasználási feltételei (ha egyáltalán engedéllyel használták) megengednék az ilyen közzétételt. Amúgy óvatos egy geci (Ó1G) volt az alkotó, mert tényállítás tételesen még éppen nincs, ámbár Cserni bíró munkássága óta tudjuk, hogy az igazság képlékeny és mellékes; még akár elmarasztalás is kinézhet ezért a plakátért.
Genusnextgen
2024. március 04. 21:57
"szerint az „Isten, Haza, Család” jelmondata szabadalmi jogvédelem alatt áll, azt nem használhatta volna föl a DK" Nem is azt használta Buksikák. Ők ugyanis már nem hazudnak reggel, dében, este.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!