Antik jellemek

2024. március 15. 08:00

Nagykövetségünk a város legelegánsabb helyén szállásolta el Gelencsért, aki tüntetést tart Németországban a magyarországi diktatúra ellen március 15-én.

2024. március 15. 08:00
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

Nyitókép: Gelencsér Ferenc Facebook-oldala

„Nevezett momentumos – mi más? –, teljesen elhanyagolható entitás tiszteletteljes levelet írt a németországi magyar nagykövetségnek, amelyben szállást kért magának, mondván, ezeket a napokat ott fogja tölteni. S Gelencsér Ferike, mint országgyűlési képviselő olyan nehéz anyagi körülmények között kénytelen tengetni napjait, hogy nem áll módjában kifizetni egy berlini motelben egy szobát, ezért nagy tisztelettel kéri a nagykövetség – vagyis tehát a magyar állam – segítségét, nehogy véletlenül a pályaudvaron legyen kénytelen csövezni.

A berlini nagykövetségünk pedig a város legelegánsabb, legszebb, legfrekventáltabb helyén, a Brandenburgi kapunál szállásolta el a képviselő »urat«. Majd, miután Gelencsér Ferike beköltözött a nagykövetség által neki biztosított szálláshelyre, a nagykövetségünk hivatalos értesítést kapott a német rendőrségtől, miszerint március 15-én Gelencsér Ferike és társai tüntetést fognak tartani Magyarország nagykövetsége előtt a magyarországi elviselhetetlen diktatúra ellen.

Micsoda antik jellem ez a Gelencsér, nemde? Éppen, mint Ady. Viszont – és ezt azért szögezzük le! – Ady, aki soha nem volt egy morális atléta, sőt, mégis csak zseni volt, a magyar költészet egyik óriása, aki sok egyéb mellett megírta a Krisztus-kereszt az erdőn, a Kocsi-út az éjszakában, a Harc a Nagyúrral, az Elbocsátó, szép üzenet, A magyar Ugaron és Az ős Kaján című verseket. S ha ezek a költemények nem lennének, elképzelhetetlenül és felmérhetetlenül szegényebbek lennénk. Ezzel szemben Gelencsér Ferike élete főműve az a parlamenti felszólalása, amelyet saját maga így minősített: »Ezt elb...am, ugye?«

Kínzó a kérdés: vajon szegényebbek lennénk Gelencsér Ferike nélkül? Mindenesetre, Menczer Tamás külügyi államtitkár urat idézve, sok szerencsét kívánunk Gelencsér Ferikének a tüntetéshez, reméljük, alaposan elmondja majd véleményét erről a mi rettenetes diktatúránkról, s utána megelégedetten fogja elszürcsölni a diktatúra vendéglakásában a diktatúra kávéját, és esetleg még néhány napot eltölt ott, a diktatúra dunyhája alatt, kipihenni a diktatúra elleni harcot.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­­­l­á­n­y­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
egy genetikusanalattvaló
2024. március 17. 01:31
Hát, ilyen egy igazi "államférfi" momentum módra.
SABOTAGE
2024. március 15. 20:44
Te szaros szájú pedofideszes mocsadék, fekély zsóti!!!! A saját mocskos bandádban kéne turkálnod, ott szép számmal vannak tolvaj, pedofil buzernyák, álkeresztény hazudozó mocskok!!!
barrakuda-2
2024. március 15. 19:23
FÜGGETLEN MAGYAR NÉPBÍRÓSÁGOT !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!