Sulyok, a szürke eminenciás

2024. február 23. 22:34

A hatalom a maga szempontjából talán a legjobb döntést hozta, amikor Sulyok Tamást jelölte köztársasági elnöknek.

2024. február 23. 22:34
Bod Péter
Bod Péter
Népszava

„A hatalom a maga szempontjából talán a legjobb döntést hozta, amikor Sulyok Tamást jelölte köztársasági elnöknek. Teljesen világos, hogy a leendő államfőnek a NER világából kell érkeznie, és ebben az Orbán-kormány szempontjából rendkívül kényes pillanatban egyáltalán nem mindegy, hogy egy vitatott, megosztó, kétes ember kerül a Sándor-palotába, vagy egy olyan szürke eminenciás, amilyen a mostani jelölt. 

Ne feledjük, Novák Katalin bukása a Fidesz 2010 óta tartó hatalomgyakorlásának legnagyobb botránya lett. Sulyok háttérbe húzódására és rangrejtettségére mi sem jellemzőbb, mint az – s ezt saját fülemmel hallottam –, hogy a védett személynek járó biztosítást végző helybeli rendőrök nem értették, miért kell vigyázni az Alkotmánybíróság elnökére, akit »senki sem ismer«. Érdekes, lehet ezt így is csinálni.

A feltűnést, a sztárallűröket messze ívben kerülő ember Sulyok Tamás, aki gimnáziumi szerelmével kötött házasságot és él példás családi életet, felnevelve két gyereket. Nem halmozott fel vagyont, átlagos életet él, ami a neobarokk Fidesz-világ megvadult úrhatnámságban kivétel számba megy. Csendes szavú, jó humorú, jótékonysági rendezvényeket támogató emberként ismertem meg személyesen, és a kezdetektől nem értettem, hogy egy olyan jó szándékú személyiség, mint ő, mit keres a mostani hatalom csúcsainak közelében. 

Kételyeim mostantól fogva csak sokasodnak, de abban biztos vagyok, hogy egy nyugodt és bölcs ember lesz a budai palota lakója.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Balogh Borsa Dezső

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. február 26. 05:44
Nem tud belekötni ezért beleköt.
masikhozzaszolo
2024. február 24. 19:53
/A feltűnést, a sztárallűröket messze ívben kerülő ember/ Gyürkőznöm kell magammal. Szívesen vettem volna egy fejben, küllemben, öltözékben csillogó nőt. De egy ember, aki ilyen pozícióban volt eddig, és nem hallottam róla, az is nagyon szimpatikus. Amelyik miniszterről nem hallunk, az a terület bizonyára rendben van, aki irányítja, füstölésmentesen teszi a dolgát.
tapir32
2024. február 24. 17:46
A demagógia újabb szóáradatával találkoztunk! Aki, semmit sem ért a világból az, a Népszavába írogat.
Korrupt Kornél
2024. február 24. 15:50
te ki a fasz vagy öcsi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!