Nem cáfolt rá a baloldal: szerintük nyugodtan lehet „kurvázni” a jobboldali közszereplőket

2024. február 13. 10:22

„Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor?” – mutat rá Kocsis Máté.

2024. február 13. 10:22

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: vasárnapi publicisztikájában Arató András, a Klubrádió vezetője odáig ment, hogy a szombaton lemondó Novák Katalint és Varga Juditot nemes egyszerűséggel lekurvázta. A cikk címe is az volt, hogy „kurvák cseréje”, azonban azóta azt már átírták a „Bútorok cseréjére”, végül cikkünk írásakor már nem is elérhető a botrányos cikk. Időközben a 444-nek megszólalt Arató András is, aki most már belátja, hogy „nem volt szerencsés a megfogalmazás”, de tartalmilag most is egyetért azzal, amit leírt. „Aki nem a propagandamédiában dolgozik, az tudja, hogy a két nő leváltásával semmi sem változik a rendszerben” – fejtegette a Klubrádió tulajdonosa. Erről itt írtunk korábban.

Megírtuk azt is: hétfőn Tényi István az ügyben becsületsértés vétség gyanúja miatt bejelentést tett a legfőbb ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen. Tényi indoklása szerint az Alaptörvény 12. cikk első bekezdése alapján a köztársasági elnök személye sérthetetlen. Állítása szerint az államfő sérthetetlensége alkotmányjogi jogállásából következik, nevezetesen abból, hogy a köztársasági elnök Magyarország államfője, aki kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Az Origo a botránnyal kapcsolatban több baloldali női politikust is megkeresett; arra volt kíváncsi, hogy mi a véleményük Arató címadásával kapcsolatban, szerintük belefér-e női politikusok lekurvázása. Azonban az esti órákig

  • sem Lendvai Ildikó,
  • sem Kunhalmi Ágnes,
  • sem Dobrev Klára

nem reagált a lapnak. A portál arról is érdeklődött a fentebb említett politikusoknál, hogy a jövőben adnak-e interjút a Klubrádiónak, de értelemszerűen erre sem érkezett reakció. Erről itt írtunk korábban.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kocsis Máté

Facebook

Idézőjel

Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor és Szabó ügynök?

Kocsis Máté: Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor?

A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán reagált a hírre. Mint fogalmazott:

Ez a klubrádiós tróger kommunista tisztában van azzal, hogy a két nő, akiről beszél, három-három gyermek édesanyja? Hol van ilyenkor Kunhalmi művésznő, Vadai professzor?”

– vetette fel a frakcióvezető. A politikus teljes bejegyezését, melyben Szabó Tímea reakcióját is hiányolta,  itt olvashatja.

Lapunk levélben fordult Kunhalmi Ágneshez, Vadai Ágneshez, valmaint Szabó Tímeához az ügyben. Arra voltunk kíváncsiak, a képviselők mit gondolnak Arató András kijelentéséről? Elfogadhatónak tartják-e, hogy bárki ilyen szavakkal illessen egy képviselőt? Amennyiben választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Frissítés: Válaszolt a Gyurcsány-párt

Lapunknak küldött válaszában a Gyurcsány-párt orbánozott, pedofilhálózatozott, de azért megírták azt is: 

Arató Andrástól sem fogadható el, hogy bárkiről súlyosan sértő és megalázó mondatokat mondjon.”

A Gyurcsány-párt lapunknak küldött teljes válaszát az alábbiakban változatások nélkül közöljük:

„Tisztelt Mandiner Szerkesztőség! 

Ahogy Bayer Zsolttól, Kocsis Mátétól és a kormányzati prograndától, úgy Arató Andrástól sem fogadható el, hogy bárkiről súlyosan sértő és megalázó mondatokat mondjon, viszont minden politikai szereplőtől, így a Mandinertől is elvárható, hogy a rendszerváltás óta történt legsúlyosabb botrányt és a pedofilsimogatókat nyíltan is elítélje, ehelyett a Mandiner szerkesztősége is láthatóan mindent megtesz azért, hogy az orbáni pedofilhálózhatról inkább elterelje a figyelmet. 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy válaszunk közzétételét csak teljes terjedelmében engedélyezzük. 

Üdvözlettel, 
DK Sajtóiroda”

A jobboldal felháborodását fejezte ki a kijelentés miatt

Az ügy kirobbanása, valamint Kocsis Máté bejegyzése óta sorra jelennek meg a felháborodott reakciók. A politikusokon túl számos újságíró is jelezte: nem fér bele, hogy „lekurvázhassák” a közszereplőket.

Magyarország a Gyurcsány Ferencek, Arató Andrások dacára sem lesz k-va ország! Ha Arató klubrádiós egy kicsit sem érzi a nemzet részének magát, akkor legalább vendégként viselkedjen elfogadhatóan”

– fogalmazott az ügyben a Mandiner szerzője, Joó István. Véleménycikkét teljes hosszában itt olvashatják. Megszólalt az ügyben a Demokrata szerzője, Franka Tibor is, aki úgy fogalmazott: „Van még lejjebb? Kurvázik a Klubrádió”, valamint hozzátette: „először nem hittem a saját szememnek”. Írását itt olvashatják bővebben.

„Visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő” 

De a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) is reagált a hírre. Közleményük szerint „visszataszító, felháborító és határozottan elítélendő” a Klubrádió igazgatósági elnöke által a rádió honlapján közzétett publicisztika. A MNMSZ szerint Arató András „egy viccesnek szánt irományában a szakma és a jó ízlés minden szabályán átlépve minősíthetetlenül sértő stílusban írt a lemondott köztársasági elnökről és a volt igazságügyi miniszterről”. 

A Magyar Nemzethez eljutatott közleményben az MNMSZ azt írta, „ismeretes, hogy elvben ugyan egy közéleti szereplőnek hivatalból többet kellene elviselnie, mint egy átlagembernek, de amikor egy vélemény ennyire indokolatlanul és alávalóan bántó, akkor már valóban azt kell meg állapítanunk, hogy

 túljutottunk a normalitás minden határán.

A szövetség szerint „a női egyenjogúság és a női méltóság felkent harcosai most is meg meg kellene szólalni elveik védelmében”. Hozzátették, „a vélemény szabadsága nem gázolhat el alapvető jogokat, a megszégyenítés semmilyen formában nem szerepelhet egy újságíró eszköztárában”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 496 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cicologus
2024. február 15. 22:02
fajtatiszta
atti64
2024. február 13. 18:44
BALOLDALON CSAK KURVÁK VANNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KBA98
2024. február 13. 17:30
Az alább felsorol 3 nő olyan rusnya, buta és gonosz, hogy nekik egy lyukas 2 filléres sem jár!
Turius
2024. február 13. 17:15
Szóval lekurvázni egy politikust: Elitélendő? Igen. De joga van hozzá? igen. Ne tegyünk úgy, mintha nem lennénk tisztában azzal, hogy milyen kifejezésekkel illeti a népesség nagyrésze az összes politikust, és az anyjukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!