Íme, a Sándor-palota reakciója a miniszterelnök mai bejelentésére!

2024. február 08. 19:05

Megérkezett a válasz a Mandiner megkeresésére.

2024. február 08. 19:05
NOV¡K Katalin

A Mandiner megkereste a Sándor-palotát, hogy mi az államfő reakciója a miniszterelnök mai bejelentésére, amire az alábbi válasz érkezett:

A bejelentett Alaptörvény-módosítás a gyermekek még erősebb védelmét szolgálja, ezért Novák Katalin köztársasági elnök jó szívvel fogja aláírni az Országgyűlés által elfogadott jogszabályt.”

Mint ismert, Orbán Viktor kormányfő közzétett egy Facebook-videót, amelyben azt mondta: „pedofil elkövetők számára nincs kegyelem”, és hozzátette, hogy kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről. Leszögezte: itt tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel.

Ezt is ajánljuk a témában

Az alkotmánymódosítás arról is rendelkezik, hogy mit kell tennie a köztársasági elnöknek az olyan, folyamatban lévő kegyelmi kérelmekkel kapcsolatban, amelyekben egy kiskorú személy sérelmére elkövetett bűncselekmény esetében nyújtanak be kérvényt. Az átmeneti rendelkezések ugyanis egyértelműsítik, hogy

a már folyamatban lévő kegyelmi ügyekben is alkalmazni kell a kiskorúakat védő, kegyelmet kizáró rendelkezést.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 439 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. február 11. 00:59
Mi a faszért enged a mandiner egy egri csillagok hosszúságú nevet felhasználónévnek?
ringwoodite
2024. február 10. 11:08
Vajon Orbán urunk vagy Jézus Urunk követôi vagyunk mint keresztyén nemzet? Csak az értesítést kérdezem mert utobbi mindenkinek kegyelmet ad, és nem csak vasarnapi keresztyensegre hiv bennunket...
Szürke Testvérek
2024. február 10. 08:40
Jellemző, mennyire megszállta ezt az írást a ballibernyák troll-sereg. Próbálnak több bőrt lehúzni a hamis narratívájukról. Nem látják, hogy csőbe húzták magukat. Szánalmas társaság.
Lajoss
2024. február 09. 22:28
Képmutató,őszintétlen,aljas bagázs! Undorító az egész történet! 🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!