A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Az ellenzék útja a pedofilügy átorbánozása, a Fideszé az erejének érvényesítése

2024. február 11. 07:46

Ha a politikában az ilyen ügyekben morális indíttatás vezérelné a lépést, akkor nem kellene várni a döntésre, hiszen akkor lényegtelen minden egyéb tényező.

2024. február 11. 07:46
Pető Péter
Pető Péter
24.hu

„Novák Katalin lemondott, miután kiderült, kegyelmet adott egy pedofilügyben kényszerítés miatt elítélt bűnösnek, és ugyancsak távozik a politikából az eset idején az Igazságügyi Minisztériumot vezető, a köztársasági elnök döntését ellenjegyző Varga Judit. A kérdés erkölcsi dimenziójával ezúttal nem foglalkozom, kizárólag a politika stratégiai dilemmáiról és házi feladatairól gondolkodom. Már csak azért is, mert meggyőződésem, hogy az erkölcs semmilyen szerepet nem játszott a döntésben, Orbán Viktorék kizárólag azt mérlegelték és mérték, milyen lehetséges károkat okoz a Fidesznek a köztársasági elnök kegyelmi döntése.

Ha a politikában az ilyen ügyekben morális indíttatás vezérelné a lépést, akkor nem kellene várni a döntésre, hiszen akkor lényegtelen minden egyéb tényező, elvégre az erkölcsi meggyőződés a jóról és a rosszról motiválná a lépést. (Aki erkölcs és politika viszonyáról szeretne mély szöveget olvasni, annak érdemes elővennie Kis János A politika mint erkölcsi probléma című írását, amelyet annak nyomán írt, hogy Medgyessy Péterről már miniszterelnöksége idején kiderült, hogy a kommunista diktatúra idején szigorúan titkos tiszt, kémelhárító volt.) És akkor a fő kérdések.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Novák Katalin Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumbi
2024. február 11. 20:36
Öröm olvasni a sok agyament fundalista Fityeszest akik próbálják védeni a védhetetlent. Nincs itt szó morálról meg erkölcsi tartásról hanem csupán az eltelt 1 hét alatt a Rogan művek felmérték hogy széles rétegek és nemcsak az ellenzéki hanem a Fideszes választók jó része is elítéli a történteket és ez már veszélyes volt a pártra és személy szerint Orbánra aki ezt felismerve feláldozta a 2 érintettet mentve a saját és a Fidesz irhajat....
2024. február 11. 17:15 Szerkesztve
Ha tudnád, mit jelent a moralitás, elolvasnád az ügy részleteit.
Palatin
2024. február 11. 17:12
Gyurcsányt és Dobrevet továbbra sem szeretjük, - még annyira sem, mint korábban -, nem akarjuk látni öket a politikai szinpadon. Ellenben Novák Katalint és Varga Juditot továbbra is szeretni fogjuk, mondjon róluk az ördögi, gyülölködö világ akármit is. Némelyik acsarkodó, libernyák pszichopatának ma már az emberi mivoltát is joggal kétségbe lehet vonni. Elöntötte az agyukat a hagymázas örület. Lehet, hogy a két politkus hibázott, de tisztességgel, méltósággal lemondtak. A dolog igazi tragédiája az, hogy két ilyen kiváló politikus, komoly sikerekkel, eredményekkel a hátuk mögött távoznak, és mi meg magunkkal cipeljük továbbra is a sok undorító gyurcsányista hazaárulót. Ez egy borzalmas érzés. Remélem a mai naptól mindenki egy fokkal még jobban megveti ezeket az élösködö, idegen pénzekkel vigéckedö, megvásárolt belsö ellenségeket.
Palatin
2024. február 11. 17:12
Gyurcsány már ott tart, hogy a saját fitymaszükületéért is képes lenne Orbánt hibáztatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról