A terveken nagyítóval kell keresni, mi jelentene itt valós újítást

2024. február 17. 11:32

Legalább a fővárosnak járó uniós pénzt ne itt költsük el, hanem ott, ahol a legtöbb budapesti él és közlekedik.

2024. február 17. 11:32
Clark Ádám tér
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

„Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak.

Lerobbant közterületek, ezer éves pocsolyák, az Örs vezér terétől a Boráros térig hiányzó akadálymentesítés, régóta várt liftek, mozgólépcsők.

A Mexikói úttól az Ecseri útig a vonzó közösségi közlekedéshez, a kényelmes átszállásokhoz méltatlan épített környezet. Voltak előrelépések az elmúlt évtizedekben néhány helyszínen, de rengeteg a teendő a külső kerületek nagyobb közlekedési csomópontjai körül. 

Karácsony Gergely főpolgármester mai bejelentése szerint ennek ellenére a Clark Ádám téren, a körforgalom felújítására költené az uniós forrásokat a Főváros

A terveken nagyítóval kell keresni, mi jelentene itt valós újítást. Önmagában is tévesnek tartom ezt a koncepciót, hisz őrizgeti a Lánchíd forgalomcsillapítása nyomán teljesen idejétmúlt forgalmi rendet és egyáltalán nem segíti a buszközlekedés szükséges gyorsítását. 

De ne is csak erről a tervről beszéljünk, ugyanis ezer fontosabb teendő lenne, mint a turisták által kedvelt, a Sikló melletti tér felújítása.

Azt javaslom a Fővárosnak, ne itt költse el az uniós pénzeket. 

A körúton kívül él Budapest többsége és a főváros első száz legfontosabb közterületi problémája között nincs ott a budai Vár tövében a Clark Ádám tér csinosítgatása.

Jó példa Baranyi Krisztina polgármester terve az Ecseri úti metróállomás környezetének felújítására, amit a ferencvárosi képviselő-testület a kerület költségvetéséből nem akart kifizetni és leszavazott - költsük inkább ilyen beruházásokra az uniós forrásokat!

Ha már a kormány a budai Várra költ minden Budapestre szánt hazai költségvetési forrást, legalább a fővárosnak járó uniós pénzt ne itt költsük el, hanem ott, ahol a legtöbb budapesti él és közlekedik.”

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony tett egy szívességet a Fidelitasnak, de ezzel el is felejtette a kampányígéreteit

Nem úgy, ahogy ígérte (gyalogos-, kerékpárosbarát közterek kialakítása). Pláne nem annyiért, amennyiért lehetett volna (öt milliárd forinttal drágábban). De a Lánchíd-projekt részeként elkészült a Clark Ádám téri körforgalom. Örül viszont a baloldali főpolgármester, mert tavasszal lesz hova például petúniákat, büdöskéket ültetni, így a Fidelitasnak sem kell többé aggódnia a virágok állapotáért.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Karácsony Gergely

Facebook

Idézőjel

Számos fejlesztés, így többek között a Lánchíd felújítása is lehetőséget teremtett arra, hogy új szerepet kapjon Budapest ikonikus tere.

Nyitókép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2024. február 18. 18:22
"Ugandai Bubu 2024. február 17. 14:09 A kormány nemcsak telibeszarja Budapestet, hanem aljas módon direkt szívatja is Tarlós után, ahogy mindenki mást is a legpofátlanabb módon." Tehát szerinted is sokkal jobb volt Budapestnek, amikor Tarlós volt a főpolgármester, és nagyon sokat vesztettünk azzal, hogy ezt a csetlő-botló idióta GeLit, a korrupt szocik védőszentjét vettük a nyakunkba helyette.
Nehidd El
2024. február 18. 18:18
"Önmagában is tévesnek tartom ezt a koncepciót, hisz őrizgeti a Lánchíd forgalomcsillapítása nyomán teljesen idejétmúlt forgalmi rendet és egyáltalán nem segíti a buszközlekedés szükséges gyorsítását." A valós értelmezés az, hogy GeLgelyünk is tudja, hogy az autók kitiltása a Lánchídról egy megbukott, idejétmúlt akció, hamarosan fel kell adnia.
szemlelo-2
2024. február 17. 17:02
A látványterven hiányolom a táblát, ami megtiltja az autóknak a felhajtását a Lánchídra. Pedig a Főpolgármester úrnak ez a legnagyobb alkotása.
Nyugati_Adam
2024. február 17. 16:35
Vitézy Dávid profi szakember. Ha ír vagy megszólal, érdemes figyelembe venni a mondani valóját,, mert minden alkalommal fején találja a szöget. Az az érzésem, hogy a jól alátámasztott javaslatai az utazó közönség érdekei helyett, az egyes kerületek vezetőinek és vállalkozásainak partikuláris érdekei szerint döntődnek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!