Élhetőbbé és barátságosabbá válhat a Clark Ádám tér

2024. február 17. 11:16

Számos fejlesztés, így többek között a Lánchíd felújítása is lehetőséget teremtett arra, hogy új szerepet kapjon Budapest ikonikus tere.

2024. február 17. 11:16
Clark Ádám tér, Korzó, Budapest
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Élhetőbbé és barátságosabbá válhat a Clark Ádám tér.

Az elmúlt években számos fejlesztés, így többek között a Lánchíd felújítása is lehetőséget teremtett arra, hogy új szerepet kapjon Budapest ikonikus tere. A felújítás után nagyobb terület juthat majd a gyalogosoknak, jelentősen több lehet a zöldfelület, és a kerékpározás feltételei is javulhatnak majd. 

Megmaradna a tér mára ikonikussá vált körforgalma, de a jelenleginél kisebb lesz majd, a közepén pedig a Mátyás-templom rózsaablakát idéző növényágyást alakítanak ki.

A Clark Ádám tér felújítása a tervek szerint az Európai Unió társfinanszírozásával, a Terület- és Területfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósulhat meg.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Legalább a fővárosnak járó uniós pénzt ne itt költsük el, hanem ott, ahol a legtöbb budapesti él és közlekedik.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony tett egy szívességet a Fidelitasnak, de ezzel el is felejtette a kampányígéreteit

Nem úgy, ahogy ígérte (gyalogos-, kerékpárosbarát közterek kialakítása). Pláne nem annyiért, amennyiért lehetett volna (öt milliárd forinttal drágábban). De a Lánchíd-projekt részeként elkészült a Clark Ádám téri körforgalom. Örül viszont a baloldali főpolgármester, mert tavasszal lesz hova például petúniákat, büdöskéket ültetni, így a Fidelitasnak sem kell többé aggódnia a virágok állapotáért.

Nyitókép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2024. február 18. 23:34
csókolom geribá, a tér ma is így néz ki, tavaly készült el, gondolom tuggya!
Mich99
2024. február 18. 14:53
Ez nem hír: Kamu Geri hazudik!
KBA98
2024. február 18. 12:01
Karácsony elmegy a bús p...ba! Nehogy hozzányúljon, mert azt is szétcseszi! Börtönbe vele!
tetx
2024. február 17. 22:37
És hányan élnek a Clark Ádám téren? 20-an, amiből 6 hajléktalan? Mi a retkes anyádért nem olyan hely élhetőbbé tételéért szórsz el miliárdokat, ahol több százan, ezren élnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!