Novák Katalin méltósággal leszolgált két évét nem veheti el tőle semmilyen hiba – pláne az őt igaztalanul támadók hordaszerű őrjöngése

2024. február 17. 05:50

A támadások új formái ellen meg kell tanulnunk egymást megvédeni. Becsüljük, védjük, akink van. Mert igenis elveszíthetjük.

2024. február 17. 05:50
null
Kohán Mátyás
Mandiner

Voltak, akik könnyekig hatódtak a harmadik Magyar Köztársaság hatodik elnökének lemondó beszédén – nem véletlenül, de szokatlanul.

Hiszen „csak” politikusokat veszítettünk, s hozzájuk nem szokott kötődni az ember. Míg köztünk vannak, mondataikat hol szeretjük, hol nem; sokat utaznak, jól keresnek, egy bizonyos szinten túl már egészen máshogyan is élnek, mint mi, hatalommal élnek. Mit is kellene rajtuk szeretnünk?

Nos, Novák Katalinnal és Varga Judittal nem így voltunk sok százezren ebben az országban. Őket szerettük.

Nem tudtuk ugyanis nem észrevenni, hogy mikor szájukat szólásra nyitották, abból nem csupán politikai mondatok áradtak. Hanem hit, igazság, józanság, nemzet és haza ügye iránti szenvedély; bennük lakott mindaz, amiért mi, magyar jobboldaliak a magyar jobboldalra tartozunk. Kamerán kívül is olyanok voltak, mint kamera előtt – önazonos, igaz emberek. Beköltöztek a magyar nappalikba, együtt töltöttünk velük fél-egy boldog évtizedet, és most süvöltő űr maradt utánuk. Tudjuk, érezzük: van még bennük spiritusz. Nem kellett volna, nem szabadott volna az elmúlt hétnek így megtörténnie.

Alapvetés, hogy a pedofília megengedhetetlen, megbocsáthatatlan – efelől az államfő sem hagyott kétségeket.

Novák Katalinnal olyan államfőt veszített el az ország, aki kivételesen magas színvonalon látta el hazánk nemzetközi képviseletét. Oroszlánrészt vállalt a 2020-as évek Magyarországának legfelemelőbb eseményéből, a pápalátogatásból, a legzivatarosabb időkben is mert és tudott beszélni lengyelekkel, csehekkel, németekkel, ukránokkal, az Európai Bizottság elnökével. Járta a megyéket, Magyarország perifériáján leült a sámlira embereket meghallgatni, mozgott és mozdított,

felemelte a kicsinyeinket, ünnepelte a nagyjainkat.

Hirdette kívül és erősítette belül az országot, amit szenvedélyesen szeret. Ezt a méltósággal leszolgált két évet nem veheti el tőle semmilyen hiba, még a kegyelmi hiba sem. Még kevésbé az őt igaztalanul támadók hordaszerű őrjöngése.

Varga Judit pedig érti Brüsszelt és szereti Európát. Harcos volt,

aki főtérről főtérre akarta meg­győzni Nyugat-Európát arról, hogy csak magának tesz jót, ha meghallja a magyar jobboldal hangját. Nagy tervei voltak, látni akarta beérni a konzervatívok egymásra találását, erős szuverenista hangja akart lenni a végestelen-végre már tényleg formálódó európai reneszánsznak. Nem a levegőbe beszélt, tett is le az asztalra valamit – konkrétan azt a 10,2 milliárd eurót, amit az általa kitárgyalt, kodifikált, majd egészen szürreális brüsszeli útvesztőkön keresztülvert igazságszolgáltatási reform alapján kapott meg Magyarország tavaly decemberben.

Az elmúlt harcos évek sok ragyogó Brüsszel­-szakos honvédőt kitermeltek már a nemzeti oldalon, de Varga Judittal közülük is az egyik legkiválóbbat veszítettük el.

Félreértés ne essék: az első néhány fájdalmas hét után már nem nekik lesz nehéz.

Novák Katalin maga mondta 2022 októberében egy ausztriai előadásán: „nagyon élvezem a munkám, de ez mégis csak a B tervem”. Az A terv egy negyedik gyerek lett volna. Most érvénybe lép a tágabb értelemben vett A terv, és ez a két kiváló ember abban fog boldogságot találni, amiért ledolozott a magyar politikában egy bő évtizedet: a családban. Mondjon a magyar jobboldal bármely másik részhalmazára bárki bármit: nekik ez egy percig sem volt politikai termék, kirakat, képmutatás tárgya. Ezért nem is kell őket félteni.

Nekünk lesz nehéz, nem nekik. Nekünk, akik nélkülük maradunk a magyar jobboldalon, vállunkon egy fájdalmas lecke súlyával: a támadások új formái ellen meg kell tanulnunk egymást megvédeni. Rossz döntésektől, hibáktól, a hallgatás csábításától nehéz, de nyerhető politikai csaták idején. Az ellenoldal imbecillitása, üressége, ötlettelensége, felelősségvállalásra való képtelensége nem tompíthat el. Becsüljük, védjük, akink van. Mert igenis elveszíthetjük. 

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 350 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2024. február 18. 22:36
Az USA legnagyobb pedofil botránya a tornászválogatott orvosához Larry Nassarhoz kötődik, akit 265 (!) kis tornászlány ellen elkövetett pedofil bűncselekmény miatt 175 év börtönre ítéltek. Az áldozatok bejelentéseit nem komolyan vevő és a megelőzés érdekében semmit sem tevő tornászszövetség 18 vezetőjét lemondatták. Közülük senki ellen nem kezdeményeztek büntető eljárást és az amerikai elnök sem kényszerült lemondásra. A dolog pikantériája, hogy több esetben az orvos az érintett kislányokkal szembeni bűncselekményeit a szülők belegyezésével, a szemük láttára (!) követte el. https://hvg.hu/sport/20180131_legalabb_265_aldozata_volt_a_175_ev_bortonre_itelt_sportorvosnak
mreinstand-2
2024. február 18. 01:45
Mindkettő sorsáról Orbán döntött. Felesleges a további hazudozás.
Simonffy Viktor
2024. február 18. 01:37 Szerkesztve
Ősi bölcsesség: "Részrehajló embertől sose fogadj el tanácsot!"
robag7
2024. február 18. 00:35
Jó írás. Hasonlóan gondolom. Két kiváló politikust és hiteles embert veszítettünk el politikai téren. Más. MANDINER legalább 6-8 éve vagyok olvasótok és felháborít a minőség romlása! Ez nem Mátyás cikkeiről szól, amik nagyon jók, hanem az ORIGO színvonalú bazári stílus stb.... amit meghonosítottatok és a mostani dolog, hogy beírom maradjon bejelentkezve mégis folyton problémázik.... folyton újra be kell kommenteléshez jelentkezni van akkor sem jó...... Komolyan ott tartok, hogy jobb hogy, nem halljátok milyen jelzők hagyják el a számat most már napok óta. Leírni meg nem fogom. Kapjátok ****** össze magatokat már, mert nagyon idegesítő és méltatlan is, hogy ilyen alap dolgot nem tudtok helyrehozatni egy sz.technikussal!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!